Kampanya Kapatıldı
Kampanyanın muhatabı: cumhurbaşkanı ve 2 diğer muhatap daha

Çatışma Değil Müzakere, Savaş Değil Barış: Eylemsizlik İlanına Olumlu Cevap Verilsin!

İki yılı aşkın bir süre boyunca toplumun büyük kesiminin de desteğini alarak devam eden çözüm sürecinin yerini yaklaşık üç aydır devam eden çatışmalar aldı. Çatışmaların başladığı ilk günden bu yana yaşanan hak ihlalleri ile ilgili gözlem ve değerlendirmelerimizle birlikte endişe ve taleplerimizi de kamuoyu ile defalarca paylaştık. Hemen her fırsatta tarafların, daha fazla can kaybının olmaması için bir an önce çatışmalara son vermeleri ve çözüm süreci için yeniden diyalog ve müzakere yöntemine dönmeleri çağrısında bulunduk.

Ancak yaşanan çatışmalar her iki taraftan yüzlerce kişinin hayatını kaybetmesine ve bir o kadar da sivilin ölümüne, yaralanmasına ve mal kayıplarına neden olmuştur. Şehirlerde hendek kazılması ve patlayıcı tuzaklanması ile güvenlik güçlerinin bunlara orantısız müdahalesi sivil yaşamı durma noktasına getirmiş, insanların en temel hakları mevcut durum nedeniyle ihlale uğramıştır. Ölümler başta olmak üzere yaşanan acı olaylar  Türkiye toplumunda kırılmalara neden olmuş; linçler, yolcu otobüslerine ve parti binalarına saldırılar ve ölmüş kişilere reva görülen muameleler toplumdaki kutuplaşmayı körüklemiştir. Bütün bu yaşananlar, bize yaşadığımız sorunların savaş ve çatışma ile değil ancak diyalog ve müzakere ile hallolabileceğini bir kere daha göstermiştir.

Çatışmalı sürecin başından beri yaptığımız çatışmasızlığa dönme çağrılarına PKK tarafından olumlu cevap verilmiş ve KCK yönetimi 10 Ekim 2015 cumartesi günü eylemsizlik kararını kamuoyu ile paylaşmıştır. Toplumumuzun büyük desteğini alan çözüm sürecinin kaldığı yerden devam edebileceği ihtimalini güçlendiren eylemsizlik kararını olumlu karşıladığımızı belirtiyoruz.

Bizler barışın en hayırlı yol ve gelinen aşamada bir zorunluluk olduğu inancıyla, KCK tarafından ilan edilen eylemsizlik kararına örgütün bütün yapılarıyla uyması, devletin de ilan edilen ateşkese olumlu cevap vererek operasyonları durdurması çağrısında bulunuyoruz. Bu ateşkesin kalıcı bir barışa vesile olması için tarafların  ivedilikle somut adımlar atarak çözüm sürecini masada, kaldığı yerden devam ettirmelerini talep ediyoruz.

Çağrıcı Kuruluşlar: Aksiyoner Hukukçular Derneği (AHUD), Ali Haydar Bengi Derneği, AYDER Eğitim ve Kültür Derneği, Diyanet-Sen Diyarbakır Şubesi, Diyarbakır Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (DESOB), Diyarbakır İş Kadınları Derneği (DİKAD), Diyarbakır Öze Dönüş Derneği, Diyarbakır Ticaret Borsası, Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO), Doğu ve Güneydoğu Sanayici ve İş Adamları Federasyonu (DOGÜNSİFED), İnsan Hakları Derneği (İHD) Diyarbakır Şubesi, MAZLUMDER Çatışma İzleme ve Çözüm Grubu adına Diyarbekir Şubesi, Nûbihar Eğitim ve Kültür Derneği, Özgür Eğitim-Sen Diyarbakır Temsilciliği.

Bju kampanya şunlara teslim edildi:
  • cumhurbaşkanı
  • Başbakan
  • bakanlar kurulu

MAZLUMDER Şaxa Amedê / MAZLUMDER Diyarbakır Şubesi bu kampanyayı bir imzayla başlattı, şimdi 940 destekçisi var. Görmek istediğin değişimi yaratmak için bugün sen de bir kampanya başlat.

Bugün MAZLUMDER Şaxa Amedê / MAZLUMDER Diyarbakır Şubesi imzanı bekliyor!

MAZLUMDER Şaxa Amedê / MAZLUMDER Diyarbakır Şubesi bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «İmza Kampanyası: Çatışma Değil Müzakere, Savaş Değil Barış İstiyoruz!». MAZLUMDER Şaxa Amedê / MAZLUMDER Diyarbakır Şubesi ve imza atan diğer 939 kişiye katıl.