İŞİTMENİZE VE ODYOLOĞUNUZA SAHİP ÇIKIN!

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 2.500.

İşitme Cihazı Satıcıları Derneği (İŞİTSAD), işitme cihazı satan firmaların kendi aralarındaki pazar kavgasına odyoloji kliniklerini de bulaştırmak istiyor.

Bu amaçla, tüm hastanelerdeki odyoloji kliniklerinde işitme cihazı denemesinin yasaklanmasını sağlayan bir tebliğ yayınlanması için uğraştılar ve ne yazık ki bu konuda başarılı oldular.

İŞİTSAD’ı ticari hırsı için kullanan birkaç firma, işitme engellileri bilimsel uygulamalardan mahrum bırakmayı başardı. Üniversite ve hastanelerde çalışan odyologların, işitme cihazı denemeleri ve uygulamaları yasaklandı.

İşitme cihazı uygulaması, işitsel rehabilitasyon sürecinin en önemli parçasıdır. Uygulama doğru yapılmadığında, rehabilitasyondan da iyi sonuç alınması beklenemez.

Yakın tarihte İstanbul, İzmir, Eskişehir, Manisa ve Rize’deki beş üniversitenin ortak olarak gerçekleştirdiği bir çalışmada:

·       Yetişkinlerin kullandığı işitme cihazlarının %92’sinin hastaların işitme kaybına uygun olmadığı bulunmuştur.

·       Hastaların %80’ni cihazlarından şikâyet ettiği saptanmıştır.

·       Hasta şikayetlerinin %70’i kolaylıkla çözülebilecek sorunlardır.

·       Hastaların kulak kalıplarının %35’i yanlış üretilmiştir.

·       Bu yanlış uygulamaları yapan firmaların birçoğu İŞİTSAD üyesidir.

İŞİTSAD’ın ticari hırsı en çok da işitme kayıplı bebek ve çocukları etkilemektedir.

İşitme azlığı sadece duymayı, konuşmayı ve iletişimi etkilemez. En önemli etkisi beynin gelişimi üzerinedir. Az duyan çocuğun işitme problemine doğru çözüm üretilemezse, zihinsel gelişim sekteye uğrar. Zamanında doğru müdahale yapılmazsa, çocuğun gelecekteki sosyal, akademik ve mesleki yaşamındaki zorlukları katlanarak artar.

Bunun sorumluluğunu İŞİTSAD üstleniyor mu ?

Bebeğinize ve kulağınıza sahip çıkın !

Üniversite hastaneleri İŞİTSAD tarafından “ Hastalara işitme cihazı deneyip, anlaşmalı firmalara göndererek fahiş fiyatta işitme cihazı satışı yaptırarak, haksız kazanç sağlamaya aracılık etmektedir.” İfadesi ile karalanmaktadır.

İŞİTSAD’ın bu sorumsuz girişimlerine Sağlık Bakanlığı’nın kamu lehine müdahale etmesini bekliyoruz.

Bugün TOKSUD imzanı bekliyor!

TOKSUD bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «İŞİTMENİZE VE ODYOLOĞUNUZA SAHİP ÇIKIN!». TOKSUD ve imza atan diğer 1.660 kişiye katıl.