Θέλουμε συνταγές "του τεμπέλη" και "της μερακλούς"!

0 have signed. Let’s get to 100!
At 100 signatures, this petition is more likely to be featured in recommendations!
Constantinos Grammenidis started this petition to http://kserotiefages.gr/ and

Το γνωστό blog μαγειρικής http://kserotiefages.gr που όλοι αγαπάμε, έχει καταχραστεί την εκτίμηση και την υποστήριξή μας για πάρα πολύ καιρό! Παρά τις επίμονες παρακλήσεις αναγνωστριών και αναγνωστών, οι ιθύνοντες νόες πίσω από το site συνεχίζουν να αναπαράγουν πατριαρχικά πρότυπα απόλαυσης της μαγειρικής, με τις συνταγές πολύ συχνά να χωρίζονται σε "...του μερακλή" και "...της τεμπέλας".

Είναι εμφανές πως αυτού του είδους οι απερίσκεπτες ταμπέλες βοηθούν στη συντήρηση έμφυλων στερεοτύπων, που μόνο κακό κάνουν στο φιλομαγειρεύον κοινό. Ενθαρρύνεται η αντίληψη πως όταν οι άντρες σηκώσουν το χεράκι τους να κάνουν κάτι, βαφτίζονται "μερακλήδες" ενώ αν μια γυναίκα θέλει να γλιτώσει λίγο κόπο γίνεται αμέσως "τεμπέλα".

Ζητάμε το αυτονόητο: έχουμε και οι άνδρες δικαίωμα να είμαστε τεμπέληδες, και οι γυναίκες είμαστε επίσης μερακλούδες, και πολύ μάλιστα! Θέλουμε ισότητα στην εκπροσώπηση και περιμένουμε να δούμε συνταγές του αγαπημένου blog που να ανταποκρίνονται στην ποικιλομορφία των αναγνωστριών και των αναγνωστών. Πολύ απλά θέλουμε να δούμε τεμπέληδες και μερακλούδες στη μαγειρική!

Με την υπογραφή σας θα προσπαθήσουμε να πείσουμε τους συντελεστές πίσω από το site-θρύλο να αλλάξουν γραμμή πλεύσης, μακριά από την πατριαρχία και προς την ισότητα!

0 have signed. Let’s get to 100!