Kampanya Kapatıldı

Her Semte Bir Down Kafe

Bu kampanya 1.042 destekçi ulaştı

Her Semte Engelsiz Kafe

Nüfusumuzun önemli bir bölümünü oluşturan engelli insanlarımızı yok sayamayız. Onların da bir şekilde hayatın içinde olma hakları vardır. Ayrıca toplum olarak engelli kavramı hakkındaki düşüncelerimizin değişmesi ve doğru bir algı oluşturulması gereklidir. Engelli bireyler ve engelli ebeveynlerinin sıkıntıları ve ihtiyaçları, yapılan son çalışmalar ve kabul edilen kanuni haklarla giderilmeye çalışılmakta olsa da bu konuda alınması gereken daha birçok tedbir ve tanınması gereken daha birçok kanuni hak vardır.

Hepinizin bildiği gibi engelli bireylerimizin, özellikle de zihinsel engellilerimizin istihdamı ve toplum içinde faal olmaları çok zor olmasına rağmen imkansız değildir. Bir çok ilçede açılan “Down Kafe”ler, bunun imkansız olmadığını, bilakis çok faydalı olduğunu ispatlamıştır. Bu şekilde hem engelli bireylerimiz sosyalleşip rehabilite olmaktalar hem de istihdam imkânı bulup üretken hale gelebilmekteler. Ayrıca sağlıklı bireylerin engelli kardeşleriyle tanışıp kaynaşmalarına vesile olacak bu kafeler sayesinde toplum olarak hepimizin engelli algısında pozitif değişim olmaktadır. Belediyelerimizin konuya duyarlı olmaları ve bu konuda çaba göstermeleri çok şeyi değiştirecektir. Hiçbir şey imkansız değildir. Yeter ki can-ı gönülden istensin.

Down Sendromlu evlâdı olan bir anne olarak ben ve öğrencilerim bu tür kafelerin her semtte olması gerektiğine inanıyoruz. Engelliler konusunda şimdiye kadar gösterdikleri hassasiyetten ötürü Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a çok teşekkür ediyor, bu konuda da bizlere desteklerini esirgemeyeceklerini umuyoruz.

İBB Şair Erdem Ortaokulu öğrencilerimizle birlikte sosyal sorumluluk projesi kapsamında başta kendi semtimiz BAŞAKŞEHİR ilçesinde olmak üzere tüm semtlerimizde “ENGELSİZ KAFE” açılması için imza kampanyası başlatmaya karar vermiş bulunuyoruz. Bu kapsamda Sayın Cumhurbaşkanımız, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanımız, belediye başkanlarımız ve tüm halkımızı bu kampanyamıza destek olmaya davet ediyoruz. Desteğiniz için şimdiden çok teşekkür ederiz.

Ayfer ALBAYRAK

Sosyal Bilgiler Öğretmeni

Bugün Ayfer imzanı bekliyor!

Ayfer Albayrak bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Her Semte Bir Down Kafe». Ayfer ve imza atan diğer 1.041 kişiye katıl.