Petition update“Lüks Değil İhtiyaç” Her Kadın Regl Ürünlerine Erişebilmeli. %18 KDV Düşürülsün.Hep Birlikte Başardık: Regl Ürünlerinin Vergisi Düştü
Nehir ÇetintaşTürkiye
Mar 29, 2022

Regl ürünleri 'temel ihtiyaç' olarak değerlendirildi ve KDV'si yüzde 18'den yüzde 8'e düşürüldü. 
Temel ihtiyaçlar arasında sayılması ve bu KDV indirimi mücadelemiz sayesinde oldu. Destek veren herkese teşekkürler. #BuDahaBaşlangıç 

Bu indirimin fiyatlara ne kadar yansıyacağını gözlemleyeceğiz. Tabii ki yüzde 10'luk bir indirim her kadının erişebilmesini sağlamayacak. Bunun farkındayım ama yine de bu kazanımdan dolayı çok mutluyum. 

Şimdi şirketlere büyük bir sorumluluk düşüyor. Hijyenik ped ve tampon satışı yapan firmaların KDV indirimini fiyatlarına yansıtması gerekiyor. Aksi takdirde menstrüel ürünlere erişimsizlik problemi sürecek.

Ben bundan sonra da her kadının regl ürünlerine ulaşabilmesi için regl yoksulluğu üzerine çalışmaya, mücadele etmeye devam edeceğim!"

Regl yoksunluğu ile mücadele eden ve bu kampanyada bize her zaman yardımcı olan "Konuşmamız Gerek Derneği'ne" çok teşekkür ediyoruz. Sizler de, çalışmalarına destek olmak için sosyal medya hesaplarına göz atabilirsiniz.

https://instagram.com/konusmamizgerekdernegi?utm_medium=copy_link

Copy link
WhatsApp
Facebook
Nextdoor
Email
X