Kampanya Kapatıldı

Sigorta Acentelerinin Komisyonları ve Hakları Kanunlaştırılsın

Bu kampanya 113 destekçiye ulaştı

Sigorta şirketlerinin son yıllarda, acentelerine karşı takındığı tavır ve tutumları hiçte hoş olmayan bir davranıştır. iyi niyet ilişkisi içerisinde yapılması gereken iş sözleşmelerinin içeriği tamamen sigorta şirketlerinin lehinde düzenlendiğinden, acentenin ise mecburen bu sözleşmeyi kabul etmesinden dolayı her türlü haksızlığa maruz bırakılmaktadır. Uygulanan yüksek fiyat politikaları yüzünden üretim yetersizliği yaşamaktan tutun, komisyonların 0 oranına kadar düşürülmesine hatta acenteliğin tek taraflı feshine kadar giden bir tutum sergilenmektedir.

bu vesile ile yasalaşması gereken liste aşağıdadır.

• 1- Komisyonların %15-25 oranları arasında kanuni olarak sabitlenmesi
  • 2- Üretim yetersizliği, Hasar/prim dengesizliği, üretim çeşitliliği yapamamak gibi nedenlerle acenteliğin tek taraflı feshedilmemesi
  • 3- Haksızlığa uğramış acentelerin, haksızlığa uğradığı tarihten bugüne kadar ki zararlarının telafi edilmesi
  • 4- TMSF tarafından el konulan şirketlerin acentelerinin komisyon ve rapel  alacaklarının derhal ödenmesi, bu şirketlerin acentelik haklarının da korunması
  • 5- Acente haklarının denetim ve gözetimi için Hazine müsteşarlığı nezdinde birim oluşturulması

Bu Konuların ivedilikle çözümü için bu kampanyamıza tüm acentelerimizin destek vermesini rica ediyorum.

Saygılarımla

Bugün Halil imzanı bekliyor!

Halil KODAZ bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Hazine Müsteşarlığı: Sigorta Acentelerinin Komisyonları ve Diğer Hakları Kanunlaştırılsın». Halil ve imza atan diğer 112 kişiye katıl.