Hayvan hakları genişletilsin, saldırganlar kanuni yaptırımlara tabi olsun.

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 200.

Artık hayvanların birer canlı olduklarından ve onlarında bir takım haklara sahip olmaları gerektiğinden bahsetmiyoruz. Bu o kadar çok dile getirildi ki sanıyorum, akıl sağlığı yerinde olan herkes bu konuda hem fikir. Burada farklı bir konu var ki şudur; bir ahlaki değerlerinden yoksunlaşma, empati gibi yeteneklerini kaybeden bireylerin ortaya çıkardığı bir kitle ile oluşan saldırganlıkla özdeşleşmiş fenomenlerle karşı karşıya durumdayız. Burada ki değerler ve davranış sorununun muhatabı Milli Eğitim Bakanlığı'dır. Böyledir çünkü bireyselik üzerine kurulu mekanik bir yapı içerisinden konsensüse saygılı bir bireyin çıkmayacağı bilinmesine rağmen hal ve durum ortadadır. Böyle mekanik bir yapıda yoğrulmuş bireylerin empati kurma konusunda sıkıntılar çekeceği de açıktır. İşte bu empati bugün bu saldırgan davranışların ana unsurudur. Empati yapabilen bir canlı nasıl olurda acı çekmeden acı çektirir.

Diğer bir durum ise ahlaki bir eksiklik görüntüsü. Bu görüntü hem insanlar arasında hem de canlılara karşı oldukça açık yine sorunlarına değinmekten kaçınıyorum fakat Diyanet'in bu görevi üstlenmesi gerektiğini dile getirmek şart olmuştur.

Bir diğer can yakıcı unsur da şu; vicdanı ile özdeşleşmiş, barış/şevkat ve ana kucağı ile özdeşleşen Mehmetçik yuvasında ıstırap çektirme görüntüleri ile karşı karşıya kalıyoruz.

Bunların cezalandırılmasını değil, eğitilmesini istiyoruz.

Bugün Serdar imzanı bekliyor!

Serdar Seyhan bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Hayvan hakları genişletilsin, saldırganlar kanuni yaptırımlara tabi olsun.». Serdar ve imza atan diğer 146 kişiye katıl.