Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi'ne Güneş Panelleri istiyoruz!

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 100.

Merhabalar,

Hatay ilimiz neredeyse yılın on iki ayında güneş alan bir il fakat elektrik kesintileri de neredeyse yılın on iki ayında var. Bazen sabah uyandığınızda bakıyorsunuz ne elektrik var ne de su. Hele bir de oturduğunuz bina on katlıysa işiniz daha da zorlaşıyor. Çünkü asansörler de çalışmıyor. Kampüsümüzdeki Tayfur Sökmen Kız Öğrenci Yurdu'nda kalıyorum ve elektrik kesintileri artık beni ve diğer öğrencileri çıldırtacak seviyeye geldi. Sorun yalnızca yurtta devam etmiyor. Okula gittiğimizde çoğu zaman elektrik kesintileri nedeniyle projeksiyon kullanamıyoruz. Bir akademik ilim ve irfan yuvasında eğitimin sekteye uğramasının gerçekten bir ülke için utanç kaynağı olduğunu düşünüyorum. Eğitim demek bir ülkenin geleceği demek. Geleceğimize sahip çıkmak adına bu projeyi başlatıyorum ve umarım ilgili birimlerden ve bakanlıklardan gerekli desteği bulurum.

Bu konuya yönelik bulduğum çözüm stratejisini anlatmak istiyorum. En başta da belirttiğim üzere Hatay ili neredeyse yılın on iki ayında güneş gören bir il ve bu güneş enerjisi boşa gidiyor. Sizden istediğim Hatay Mustafa Kemal Kampüsü'ne güneş panelleri yapımı için gerekli maddi ve manevi destek. Bu destek sağlandığı anda neredeyse elli yıl içerisinde elektrik giderlerine harcanan parayı amorti edecek ve ilerleyen yıllarda da kâra geçeceğiz. Hem eğitime destek olacak hem de enerjide tasarruf sağlayacağız. Bedavadan elektrik üretmek varken neden para vererek ürettiğimiz elektriği boşa harcayalım? Bu sorunun çözümüne yönelik desteği sağlaması için başta Cumhurbaşkanımızı ve Başbakanımızı, ardından Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanımızı yardıma çağırıyorum.

Sizden de değerli imzalarınızı bekliyorum ki kampanyamız başarıya ulaşsın. Hepinize şimdiden çok teşekkür ediyorum.

İyi günler diliyorum.

Bugün Mustafa Kemal Üniversitesi imzanı bekliyor!

Mustafa Kemal Üniversitesi bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi'ne Güneş Panelleri istiyoruz!». Mustafa Kemal Üniversitesi ve imza atan diğer 90 kişiye katıl.