Kampanya Kapatıldı

Halkın Mühendisi Olcay Abalay Serbest Bırakılsın!

Bu kampanya 172 destekçi ulaştı

Halkın Mühendis Mimarları’ndan ve aynı zamanda Makine Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi üyesi Olcay Abalay, 12 Mart günü Dersim’in Pertek ilçesinde “ifade eksiğin var” denilerek gözaltına alınmış, 5 gün gözaltında tutulduktan sonra da 17 Mart günü mahkemeye çıkarıldıktan sonra hukuksuzca tutuklanmıştır. Şu anda Silivri 6 No’lu L Tipi Hapishanesi’nde tutsaktır.

Olcay Abalay, bir makine mühendisidir. Halkının sorunlarını dert eden, bunun için çözümler üreten bir mühendistir. Halkın Mühendis Mimarı’dır. Halkın yüksek elektrik faturaları ödemesine karşı Armutlu halkı için rüzgar türbinleri yapmış, Dersim’de zorla boşaltılmış bir köyde kalan, elektriği olmayan bir aile için su türbini yapmış, yürüme engelli halkımız için yürüteçler yapmıştır. Armutlu’da inşa edilmekte olan cemevi ve kültür merkezi için büyük emekler vermiş; yeri geldiğinde harcını karmış, tuğlasını örmüştür. Aynı zamanda ülkesindeki adaletsizlikleri de kendi sorunu bilendir Olcay Abalay. Yıkımlara karşı Armutlu halkının mücadelesine omuz vermiş, Dilek Doğan’ın katledilmesinin ardından Armutlu’da kurulan adalet çadırında Dilek için adalet talebini haykırmıştır.

Olcay Abalay’ın tutuklanma gerekçesi olarak; halk için mühendislik mimarlık yapması gösterilmiştir. Bu büyük “suç”; hepimizin yapmaktan onur duyacağı insanlık görevidir. Katillerin, hırsızların serbest bırakılıp elini kolunu sallayarak dolaştığı ülkemizde halk için mühendislik yapan, tertemiz yüreği halk ve vatan sevgisi ile çarpan Olcay Abalay’ın tutuklanması büyük bir adaletsizliktir.

Bu adaletsizliğin bir an önce ortadan kalkmasını ve Olcay Abalay'ın serbest bırakılmasını istiyoruz. Olcay Abalay'ın serbest bırakılması için bir imza da siz verin...

Bugün Halkın imzanı bekliyor!

Halkın Mühendis Mimarları bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Halkın Mühendisi Olcay Abalay Serbest Bırakılsın!». Halkın ve imza atan diğer 171 kişiye katıl.