Justice for JEST, dog shot on a street.

0 have signed. Let’s get to 5,000!

Jest was once a stray. Then he got rescued and was adopted. While he was on a walk with his owner, he drank water from a public water can. That's when he got shot from one man and his son. They used gun in public place which is illegal. We want justice for Jest and murderers in jail.

-----------------------------------------------------

01.07.2017 tarihinde saat 21:00 civarında Ankara Batıkent Çağdaşlar Sitesi 1875. Sokakta ikamet eden yaşam hakkı savunucusu, hayvan koruma gönüllüsü Berra ÖZBEY, Jest isimli köpeğinin de aralarında olduğu pati dostlarıyla birlikte yürüyüşe çıkmıştır. Ancak Cem Aydoğan adlı şahıs sözlü sataşmada bulunmuştur. Sahibi Berra ÖZBEY’in olduğu, Belediye’de kaydı bulunan ve kulak küpesi olan (Küpe No: B 0242) Jest isimli köpek bu sataşmanın ardından su içmek için geride kalmış ve ardından silah sesi duyulmuştur. Silahla vurulan “Jest” yaralı olarak kaçmasına rağmen maalesef hayatını kaybetmiştir.

Sahipli olmasına rağmen savunmasız ve kendini koruyamayacak bir canlıya ateş ederek ölümüne sebep olan Cem AYDOĞAN ile olayda silah kullanılması sebebiyle sorumluluğu olan babası Can AYDOĞAN hakkında, aşağıda belirtilen kanun hükümleri çerçevesinde ve halen Berra ÖZBEY’e yönelik olarak köpeklerini vuracağız diyerek tehditlerine devam etmesi sebebiyle adı geçenler hakkında yasal işlem başlatılması ve gerekli cezaların uygulanması için gereğini arz ederiz

1) 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu’nun amacı: “hayvanların rahat yaşamlarını ve hayvanlara iyi ve uygun muamele edilmesini temin etmek, hayvanların acı, ıstırap ve eziyet çekmelerine karşı en iyi şekilde korunmalarını, her türlü mağduriyetlerinin önlenmesini sağlamaktır.” hükmüne yer verilmiştir.

2) TCK’nun 151.maddesinin 2.fıkrasına göre, “Haklı bir neden olmaksızın, sahipli hayvanı öldüren, işe yaramayacak hale getiren veya değerinin azalmasına neden olan kişi ” mağdurun şikayeti üzerine dört aydan üç yıla kadar hapis veya adli para cezası ile cezalandırılır. hükmüne yer verilmiştir.

3) 5237 Sayılı TCK Madde 170 Genel Güvenliğin Kasten Tehlikeye Sokulması
(1) Kişilerin hayatı, sağlığı veya malvarlığı bakımından tehlikeli olacak biçimde ya da kişilerde korku, kaygı veya panik yaratabilecek tarzda;
c) Silahla ateş eden veya patlayıcı madde kullanan,
Kişi, altı aydan üç yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır. Hükmüne yer verilmiştir.

Today: P.A.W.S. is counting on you

P.A.W.S. needs your help with “Government of Turkey: Justice for JEST”. Join P.A.W.S. and 3,819 supporters today.