Апел до Мак. Влада - решение за издавање на документи за Македонците од дијаспората

Апел до Мак. Влада - решение за издавање на документи за Македонците од дијаспората

0 have signed. Let’s get to 5,000!
At 5,000 signatures, this petition is more likely to get picked up by local news!
Helena Roza started this petition to Government of Macedonia

Повеќе од 1000 граѓани - државјани на Република Македонија, поради ситуацијата со ковид - пандемијата, не се во можност да извадат нови пасоши. Оставени на милост од страна на Македонската Влада,  која до ден денес не покажува ни малку интерес за решавање на овој сериозен проблем. После неколку без успешни обиди да се најде решение за овој проблем, и никаков одговор од страна на Македонските институции, решивме да ја покренеме оваа петиција со надеж дека ќе допре до Македонските власти.

Петицијата има за цел да се најде и обезбеди брзо решение, со кое би се решил овој проблем во најбрз можен рок 

Поради неможноста да се извади нов пасош, многу Македонци се наоѓаат во неизвесна ситуација и немаат можност за продолжување на нивните ( работни, студент) визи, а со самото тоа и неможност да го продолжат својот живот како што планирале

 

0 have signed. Let’s get to 5,000!
At 5,000 signatures, this petition is more likely to get picked up by local news!