Tüm lise türlerine minimum 1 MUHASEBE ve FİNANSMAN ÖĞRETMENİ atanması

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 200.

Müfredat değişikliği kapsamında aşağıdaki hususları içeren önerilerim var.
Sadece Gazi Üniversitesi bünyesinde var olan Muhasebe ve Finansman Öğretmenliği bölümü bildiğiniz üzere kapatıldı ve bu branştan öğretmen ihtiyacının karşılanabilmesi için iktisat, işletme ve maliye bölümlerinin formasyon alması durumunda öğretmenlik hakkı tanındı. Ancak Gazi üniversitesi mezunları atanmadan biz formasyonlu öğretmenlere atanma Hakkı tanınmamaktadır. Yani 2. Öncelikliyiz. Aynı teorik dersleri ve pedagojik formasyon eğitimi almamıza rağmen böyle bir mağduriyet durumu altındayız. KPSS den 100 tam puan bile alsak atanamamaktayız.
Biz formasyonlu muhasebe ve finansman öğretmenleri olarak mağduriyetlerimizin giderilmesi adına önerilerimiz mevcut.
Önerimiz : mesleki ve teknik liselere atamalar oldukça kısıtlı ve atamaların çok düşük olması sebebiyle mevcut atama sayılarına bakarak 2. Öncelikli olmamız nedeniyle sıra 3-4 yıl daha gelmeyecektir. Biz tüm lise türlerinde hali hazırla var olan ekonomi, işletme, yönetim bilimi, girişimcilik, uluslararası ilişkiler gibi seçmeli dersler için tüm lise türlerine minimum 1 kişi olacak şekilde muhasebe finansman öğretmeni ataması yapılması gerektiğini düşünüyoruz ve öneriyoruz. Çünkü hem biz iibf fakültesi mezunlarının istihdam sorunları açısından bu olumlu olacaktır hem de bu dersleri gerçekten eğitimini almış öğretmenlerin vermesi gerektiğine inanıyoruz. Eğitimin daha kaliteli olması adına ve istihdam adına yapmış olduğumuz bu görüşülüzü müfredat değişikliği sürecinde olunması sebebiyle ve bu süreçte atama esaslarında değişiklik yapılmasını nacizane öneriyoruz. Çünkü binlerce formasyonlu muhasebe ve finansman öğretmeni mesleğini yapamamakta işsiz olarak beklememekte veya mesleği ile alakasız işler yapmaktadır. Bizlerin değerlendirilmesini, lise öğrencilerinin tamamının ekonomi, işletme vb derslerde bilgi sahibi olması adına bu çok önemlidir. Örneğin mezun olduğunda enflasyon nedir, gsmh nedir bilmeyen bir lise öğrencisi düşünülemez. Sonuç olarak mesleki ve teknik liseler dahil olmak üzere tüm lise türlerinde (Anadolu, fen, imam hatip vb) ekonomi, işletme, yönetim bilimi, girişimcilik, uluslararası ilişkiler, muhasebe finansman, pazarlama perakende derslerine ve alanlarına bizlerin atamasının uygun olacağını belirtiyor ve önerilerimiz dikkate alınmasını önemle rica ediyoruz.

Bugün gizem imzanı bekliyor!

gizem kaya bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «gizem06041987@hotmail.com: Tüm lise türlerine minimum 1 MUHASEBE ve FİNANSMAN ÖĞRETMENİ atanması». gizem ve imza atan diğer 136 kişiye katıl.