Doğrulanmış başarı

Gizem Yerik serbest bırakılsın

Bu kampanya 1.479 destekçi ile değişim yarattı!

Cumhurbaşkanı’na hakaret ettiği gerekçesiyle dersten alınıp tutuklanan Gizem Yerik’e özgürlük!
Bursa Uludağ Üniversitesi’nde oyun yazarlığı son sınıfta okuyan Gizem Yerik, twitter’daki paylaşımları gerekçe gösterilerek 26 Şubat’ta gözaltına alındı. Gözaltına alınmasını yine twitter üzerinden duyuran Gizem, savcılıkta ifade işlemleri tamamlandıktan sonra “Cumhurbaşkanı’na hakaret ve terör örgütü propagandası” gerekçesiyle tutuklanarak geçici olarak Bursa Cezaevi’ne gönderildi.
Gizem hakkında hazırlanmış resmi bir gözaltı kararı yoktu.
Mahkeme heyetinin iddianame sunmaması üzerine ve Gizem’in avukatlarının yaptığı itiraz sonucunda olmayan iddianameye gizlilik kararı getirildi. Gizem, 26 Şubat 2016’dan beri tutuklu ve şu an Gebze Kadın Ceza İnfaz kurumunda bulunuyor. Gizem’in avukatlarından aldığımız bilgilere göre davanın ilk duruşması en yakın 2 ay içerisinde gerçekleşebilecek.
Avukatlarından alınan bilgiye göre gözaltı sürecinde sorulan sorulardan biri şudur:

* Akademisyenler tarafından hazırlanan bildiri hakkında bildiklerinizi anlatın.

* Sosyal medya paylaşım siteleri üzerinden bahse konu bildiriye destek olmak amacıyla imza toplanmasını kim organize etmektedir?
Cumhurbaşkanı’na hakaret sayılan twitler ise şunlar:
“Tayyip’e beddualar sözlüğü yazdım 5 vakit el açıp dua ediyorum: Zalimleri Kahret Ya Rab” ve “Erdoğan’la yakın temas kuran kalpten gidiyor şrfsz ruh emici…” şeklindedir.
Çenesine takılan tellerin 10 günde bir değiştirilmesi gerekiyor ama hapiste olduğu için bu gerçekleştirilmiyor. Telleri değiştirilmediği sürece gün geçtikçe ağrıları artacak ve sağlıklı bir uyku bile uyuyamayacaktır.

Aynı zamanda panik atak hastası olan Gizem’in uzun süre kapalı bir alanda kalması sağlığı açısından büyük tehlike arz ediyor.

Tutukluluk hali devam ettiği için eğitim hakkı engelleniyor.
Kadın hakları konusunda birçok çalışmaya imza atan Gizem Yerik’e özgürlük!
Bu imza kampanyası ifade özgürlüğünü savunmak için başlatıldı. Bu dava hepimizin davasıdır. Hepimiz bir gün sosyal medyada ifade ettiklerimiz yüzünden yargılanabilir ve tutuklanabiliriz. Eğer siz de ifade özgürlüğünden yanaysanız imza ve paylaşımlarınızla bize destek verebilirsiniz.
#FreeGizem

• #GizemeÖzgürlük

Bugün Su imzanı bekliyor!

Su İNCE bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Gizem Yerik serbest bırakılsın». Su ve imza atan diğer 1.478 kişiye katıl.