Ömerli Barajı Sahipsiz Kalmasın

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 200.

Ömerli barajına yasak olmasına rağmen hergün ticari avcılık için ağ atılmaktadır. Yetkililer bunu görmezden gelip ilgilenmemektedir.

4/2 NUMARALI AMATÖR AMAÇLI SU ÜRÜNLERİ AVCILIĞININ DÜZENLENMESİ HAKKINDA TEBLİĞ de kiralanmayan baraj ve göletlerde Ağ ile yapılan, ticari balık avcılığı yasaklanmış ve cezalar getirilmiştir. Fakat denetimlerin hangi kurum tarafından yapılacağı net olarak belirtilmemiştir. Bu sorumluluk bir çok kuruma verilmiştir.

Bu durumdan dolayı denetleme konusunda her kurum görevi farklı bir kuruma iletmemizi söylemektedir. Bizde yaptırımı en fazla kurum olan ömerli jandarma karakolu ile bir çok defa bağlantıya geçip ömerli barajına ağ atanlar hakkında ihbarlarda bulunup ömerli barajına ağ atanlar hakkında yasal işlem yapılması konusunda, telefon görüşmelerimiz olmuştur. Fakat ömerli jandarma karakolu
ellerinde baraja açılacak ve ağları yakalayacak hiç bir ekipmanlarının olmadığını söyleyip, ihbarlarımızı değerlendirmemiştir.

Konu ile alakalı olarak, Ömerli barajında ağcılık faaliyetletinin son bulması için, barajın sürekli denetim altında  tutulması, ilgili Gıda Tarım Müdürlüğüne Barajda denetimler yapılması için, gerekli olan donanımda  (bot, Motor, Görevli) vb. ekipmanların sağlanması gerekmektedir. Desteğinizi Beklerim.