Yurtdışından Kozmetik Alışverişi Yasağının Kaldırılması

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 500.

Devletimizin yurtdışından kozmetik alışverişini tamamen yasaklaması üzerine, insanlar risk alıp son birkaç yıldır ülkeye 75 Euro limitinin altında öyle veya böyle yine de kaçak göçek kozmetik ürünler sokuyordu. Ürünlerin kimi gümrüğe takılıyor, kimisi de şans eseri gümrükten geçiyordu. Bu sene bu rakamın 30 Euro'ya çekilmesinin yanı sıra, artık ülkemizde olmayan NEREDEYSE TÜM kozmetik firmalarının ürünleri ülkemize giriş yaparken SÜREKLİ gümrüğe takıldığı için, Türkiye'ye gönderim yapmayı artık durdurdu. Birkaç firmanın şikayeti üzerine bu gümrük yasağının konulduğunu hepimiz biliyoruz. O firmalar yüzünden 1 Dolar bile olmayan ürünleri kendilerinden 20 - 30 TL'ye almak zorunda bırakılıyoruz. Ülkemizde zaten kendi kozmetik markalarımız harika ürünler çıkarıyor ve onları kullanıyor ve destekliyoruz. (Golden Rose, Pastel, Flormar, Farmasi...) Ülkemiz bu nedenle zaten hiçbir şekilde maddi kayba uğramaz. Ama bizler ülkemizde bulunmayan özelliklerde, kalitede veya iyi etki anlamında çeşitli ürünler de talep ediyor, fakat imkanlarımız olduğu halde bu ürünlere direkt ulaşamadığımız için, belli güveni sağlamış Instagram satış hesaplarından, fazlasıyla fahiş fiyatlarla da olsa yine de ulaşıyoruz. Artık bu duruma el konulmasını istiyoruz. Biz yeri gelir 30 Euro'nun üzerinde alışverişimizi yapar, paşa paşa gümrük vergimizi öderiz; yeter ki devletimiz bize yurtdışından kozmetik alışverişi fırsatını versin. Bu yasağın getirilmesini sağlayan malum firmaların yurtdışından getirdikleri ürünlerini ederlerinden kat kat üzerinde bir fiyata almak ve ülkemizde ulaşamadığımız markaların, hatta ulaşabildiğimiz ama ülkemizde her ürünü bulunmayan markaların ürünlerinden mahrum kalmak; ve yine o ürünlere ulaşabilmek adına aracı Instagram hesaplarına çok yüksek rakamlar ödemek zorunda değiliz. Ülkemizde olmayan markaların, adı bile duyulmamış ülkelere gönderim yapması ama Türkiye'ye yapmaması iç acıtıcı, hatta saygınlığımızı zedeleyici bir durumdur. Sayın Cumhurbaşkanı'mız Recep Tayyip Erdoğan'ın 2017 Mart ayında canlı yayında imzaladığı kararnameyle güzellik salonlarında tıbbi cihaz kapsamında olmayan ürünlerin kullanılmasının önü açılmıştı. Bu konuyu da onun çözeceğine inanıyoruz. Sayın tüm yetkili mercilerimizin sesimizi duyacaklarını ve ellerinden geleni yapacaklarını biliyoruz.

Bugün N imzanı bekliyor!

N A bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Gümrük ve Ticaret Bakanlığı: Yurtdışından Kozmetik Alışverişi Yasağının Kaldırılması». N ve imza atan diğer 271 kişiye katıl.