Ordo Iuris na szczycie ONZ? Nie w naszym imieniu!

0 have signed. Let’s get to 5,000!
At 5,000 signatures, this petition is more likely to get picked up by local news!
Polish Women`s Strike started this petition to United Nations

ENG

My, polskie kobiety, które w 2016 i 2018 roku w stu pięćdziesięciu miastach walczyłyśmy przeciwko totalnemu zakazowi aborcji zaproponowanemu przez religijnych fundamentalistów, ostrzegamy was, byście nie ufali tym, którzy przychodzą do was z pozornie niewinnymi hasłami, takimi jak “wartości chrześcijańskie” i “prawa rodziny” na ustach.

My, polskie kobiety, chcemy, byście wiedzieli, że fundacja Ordo Iuris, która twierdzi, że jest polską delegacją na szczyt ONZ w Nairobi, który odbędzie się 12 listopada, nie reprezentuje nas. To organizacja, która działa przeciwko naszym prawom, która próbowała wprowadzić karę trzech lat więzienia za dokonanie zabiegu aborcji, a teraz chce karać pięcioma latami bezwzględnego pozbawienia wolności za edukację seksualną, tym razem pod pretekstem walki z pedofilią.

My, polskie kobiety, które musiałyśmy bronić swoich praw na ulicach, chcemy, byście wiedzieli, że fundacja Ordo Iuris nęka na drodze sądowej nasze aktywistki, a nasze dzieci cierpią z powodu szerzonej przez nią nienawiści wobec osób LGBT. To mała i zamożna grupa bezwzględnych prawników, która dostała status doradcy ONZ, podczas gdy my, zwykłe polskie kobiety, nie mamy jak do was dotrzeć.

Chcemy, byście nas wysłuchali.

Zasługujemy, by czerpać z osiągnięć medycyny XXI wieku.Wierzymy w wolny wybór wszystkich świadomych istot ludzkich.

Prawa reprodukcyjne i seksualne są prawami człowieka.

ogolnopolskistrajkkobiet@gmail.com  tt: @StrajkKobiet

0 have signed. Let’s get to 5,000!