Petition Closed

Revoke the Decision to Host 2018 FIFA World Cup in Russia

This petition had 16,572 supporters

По-русски -- ниже

Global sports events are about solving disputes between countries through competitive sports, rather than battlefields. They are also about creating effective infrastructure and boosting economic development for the host nation. The recent 2014 Winter Olympics have shown that neither of that is true if Russia is the host country.

Just days after 2014 Winter Olympics ended, the Russian Federation Council approved Vladimir Putin’s request to send military troops to Ukraine – the third conflict (after Chechnya and Georgia) that Russia engaged itself into since the new millennium.

The infrastructure development connected to 2014 Winter Olympics turned into an enormous theft of public funds, with some USD 24bn used for kickbacks to Russian officials. In the recent opinion poll 43% of Russians said they no longer want Olympic Games to be held in Russia, with 26% undecided and only 32% in favor of hosting another event.

The preparations for 2018 Football World Cup in Russia will almost certainly be coupled with a large scale theft of public funds. And as the recent events in Ukraine show, hosting the event in Russia will have no positive effect on peace in the region.

The misappropriated public funds and media frenzy connected to the World Cup in Russia will only help Vladimir Putin win his fourth term in the office on presidential elections that are scheduled to take place on the very same 2018 year.

Taking into consideration the abovementioned, we ask FIFA to REVOKE its decision to host 2018 FIFA World Cup in Russia.

We also ask FIFA partners Adidas, CocaCola, Hyundai, Kia Motors and Visa to do everything possible to move the event into a peaceful and less corrupt country.

We also call on professional football players and football fans to publicly endorse the idea of transferring the right to host 2018 FIFA World Cup to another country.

Moving 2018 FIFA World Cup to another country will save Russia’s public funds from theft by corrupt government officials, and help distance football from politics of war and authoritarianism.

Мировые спортивные события нацелены на урегулирование противоречий между странами мирным путем через спортивные соревнования, а не военными действиями. Также они способствуют строительству эффективной инфраструктуры и экономическому развитию страны-хозяина. Последние Олимпийские игры 2014 года, хозяином которых была Россия, опровергли вышеупомянутое.

Спустя всего несколько дней после окончания Зимних Олимпийских Игр 2014 года Совет Федерации поддержал предложение Владимира Путина ввести войска в Украину. Это уже третий военный конфликт (после Чечни и Грузии), в котором участвует Россия с начала нового тысячелетия.

Подготовка инфраструктуры к Олимпийским играм в Сочи превратилась в хищение бюджетных средств в грандиозных масштабах. Так около 24 млрд. дол. США попало в карманы российских чиновников в качестве "откатов". Последние социологические опросы в России показали, что 43% россиян не поддерживают идею проведения новых Олимпийских игр в России, в то время как 26% не могут определиться с ответом, только 32% граждан выступают за проведение новых игр.

Можно сказать с большой уверенностью, что подготовка к Чемпионату мира по футболу 2018 года, также будет связана с масштабным разворовыванием российских государственных средств. Кроме того, как показывают последние события в Украине, проведения спортивного события в России не будет иметь никакого положительного влияния на мир в регионе.

Разворованные средства и широкое освещение Чемпионата мира по футболу в средствах массовой информации только помогут Владимиру Путину в четвертый раз выиграть президентские выборы, которые тоже состоятся в 2018 году.

Опираясь на вышесказанное, мы обращаемся к ФИФА с просьбой отозвать свое решение о проведении Чемпионата мира по футболу 2018 года в России.

Мы также просим партнеров ФИФА, а именно компании Adidas, CocaCola, Hyundai, Kia Motors и Visa сделать все возможное для перенесения Чемпионата в мирную и менее коррумпированную страну.

Кроме этого, мы обращаемся к профессиональным футболистам и футбольным фанатам всего мира публично заявить о поддержке идеи о переносе проведения Чемпионата мира по футболу 2018 года в другую страну.

Перенос проведения Чемпионата в другую страну сохранит бюджетные средства России от хищений, а также поможет дистанцировать футбол от политики войны и авторитаризма.

Today: For is counting on you

For Peace needs your help with “FIFA: Revoke the Decision to Host 2018 FIFA World Cup in Russia”. Join For and 16,571 supporters today.