Petition Closed

Σώστε τον Σαμπίρ και #StopTheDeal μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης και Τουρκίας

This petition had 72,461 supporters

Αυτή είναι κάτι παραπάνω από μια απλή ιστορία. Είναι μια ευκαιρία να σώσεις τη ζωή ενός ανθρώπου δίνοντας τέλος στη ντροπιαστική συμφωνία μεταξύ ΕΕ και Τουρκίας κατά των προσφύγων. Σε χρειαζόμαστε για να το κάνουμε πράξη.

Ο Σαμπίρ είναι ένας σαραντάχρονος παντρεμένος ηλεκτρολόγος μηχανικός. Με τη γυναίκα και τις δύο κόρες του ζούσαν στο Πακιστάν όπου διατηρούσε εταιρεία ενοικίασης αυτοκινήτων. Μια μέρα του Δεκέμβρη του 2015 μια τοπική Ισλαμική εξτρεμιστική οργάνωση επιτέθηκε σ’ ένα Χριστιανό γείτονα του, τον οποίο ο Σαμπίρ προσπάθησε να βοηθήσει. Η απλή αυτή πράξη άλλαξε τη ζωή του ανεπανόρθωτα.

Επειδή βοήθησε ένα Χριστιανό, στιγματίστηκε ως αιρετικός και εκδιώχθηκε από την πόλη του. Εξαιτίας αυτής του της ενέργειας, αρκετά μέλη της οικογένειάς του καθώς και φίλοι του δολοφονήθηκαν από εξτρεμιστές. Επίσης, έκτοτε, η γυναίκα του και τα παιδιά του είναι υποχρεωμένοι να κρύβονται. Από το Μάρτιο του 2016, ύστερα από ένα φρικιαστικό ταξίδι κατά το οποίο ο πατέρας του απεβίωσε, ο Σαμπίρ ζει σε ένα καταβολισμό προσφύγων στη Λέσβο. Σύμφωνα με τους κανόνες της συμφωνίας μεταξύ ΕΕ και Τουρκίας αντιμετωπίζει τον κίνδυνο να απελαθεί και είναι σχεδόν σίγουρο πως όταν επιστρέψει στη χώρα του οι εξτρεμιστές θα προσπαθήσουν να τον σκοτώσουν.

Μια ομάδα από εθελοντές σε Ισπανία και Ελλάδα, καθοδηγούμενοι από τον πρώην εισαγγελέα κατά της διαφθοράς Carlos Jiménez Villarejo, αγωνίζεται να σώσει τον Σαμπίρ. Στις 29 Νοεμβρίου 2016 προσέφυγαν στο Ευρωπαϊκό δικαστήριο με σκοπό να σταματήσουν την επαναπροώθηση του στην Τουρκία. Αν αυτή η ενέργεια στεφθεί με επιτυχία τότε όχι μόνο θα έχει σωθεί ένας άνθρωπος αλλά και θα έχει δημιουργηθεί η νομική βάση για να σταματήσει η συμφωνία ΕΕ -Τουρκίας μια για πάντα.

Υπογράφοντας αυτή την αίτηση βοηθάς τον Σαμπίρ. Μας βοηθάς να δώσουμε ένα τέλος σε αυτή την αισχρή συμφωνία.

Το Mάρτιο του 2016, μπήκε σε ισχύ αυτή η αμφιλεγόμενη συμφωνία μεταξύ ΕΕ και Τουρκίας, η οποία ορίζει πως κάθε νέος “παράνομος” μετανάστης που καταφθάνει στην Ελλάδα, από αυτή την ημερομηνία και μετά, θα επαναπροωθείται στην Τουρκία. Αυτή η ντροπιαστική συμφωνία στέλνει ένα σημαντικό μήνυμα στον υπόλοιπο κόσμο: πως άντρες, γυναίκες και παιδιά που κατάφεραν να επιζήσουν από ένα τρομερά επικίνδυνο ταξίδι, ξεφεύγοντας από τη φρίκη του πολέμου διωκόμενοι κι εντελώς αβοήθητοι, δεν είναι ευπρόσδεκτοι στην Ευρώπη.

Δεν πρέπει τα πράγματα να πάρουν αυτή την τροπή. Εμείς ως DiEM25 στηρίζουμε αυτή την καταγγελία που θα μπορούσε να τινάξει την εν λόγω συμφωνία στον αέρα βελτιώνοντας ταυτόχρονα τις ζωές εκατομμυρίων ανθρώπων που απεγνωσμένα αναζητούν μια διέξοδο στην Ευρώπη.

Υπέγραψε αυτή την αίτηση και έλα μαζί μας. Μαζί μπορούμε να βάλουμε ένα τέλος σε αυτή την αισχρή συμφωνία.

Περισσότερες πληροφορίες για το τι μπορείτε να κάνετε για το #StopTheDeal μπορείτε να βρείτε εδώ.

Ευχαριστούμε!

Today: DiEM25 is counting on you

DiEM25 needs your help with “European Union: Σώστε τον Σαμπίρ και #StopTheDeal μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης και Τουρκίας”. Join DiEM25 and 72,460 supporters today.