Pétition fermée

EU, impose sanctions on criminals of the regime in Belarus

Cette pétition avait 1 711 signataires

ENG / RU /  BY

Thousands of people Belarus took to the streets all over the country in peaceful non-violent protests against a tax on the unemployed. The “law against social parasites” requires people who work less than 183 days a year to pay the government $250 annually. The dictator responded with hundreds (the number is constantly growing) of unlawful arrests and  trials with multiple violations of court procedures. https://www.youtube.com/watch?v=AQTHiClXxk0

At the same time the EU continues to negotiate with and support financially criminal regime in Belarus.

Тhe EU should with no delay apply adequate restrictive measures against all those Belarusian officials responsible for violence and repression as well as electoral fraud.

The EU should increase its assistance volumes aimed at strengthening of the civil society, independent media and democratic forces of Belarus by inter alia suspending the recently increased financial support dedicated to fund activities of the Belarusian government and other state structures.

For full text click the link "Read the letter" near the bottom of the page.

=============

Каждый день по всей Беларуси происходят преступления, которые совершают конкретные люди. "Милиционеры" запугивают  журналистов и отбирают у них аппаратуру, арестовывают детей и стариков, избивают мирных демонстрантов. "Судьи" выносят абсурдные приговоры невиновным людям на основании лжесвидетельств. Члены "избирательных комиссий" фальсифицируют результаты выборов.

Мы, нижеподписавшиеся, требуем, чтобы Европейский Союз незамедлительно ввел персональные санкции против всех должностных лиц, повинных в насилии, репрессиях и фальсификациях выборов.

Мы считаем, что ЕС должен приостановить финансирование государственных структур Беларуси и, вместо этого, перенаправить финансовую помощь на поддержку гражданского общества Беларуси.

Полный текст петиционного письма доступен на белорусском (ниже) и на аглийском (под ссылкой "Прочитать письмо" ниже)

================

Неафіцыйны пераклад з ангельскай:

Мы, нiжэйпадпiсаныя, рашуча асуджаем дзеянні беларускіх уладаў у дачыненні мірных дэманстрацый, якія адбыліся 25 і 26 сакавіка 2017 года ў Мінску падчас адзначэння Дня Волі, а таксама ў дачыненні тых дэманстрацый, што адбыліся раней па ўсёй краіне, у якасці рэакцыі на Дэкрэт Прэзідэнта «Аб папярэджанні сацыяльнага ўтрыманства».

Такім чынам у сакавіку больш за тысячу мірных грамадзян Беларусі былі збітыя, арыштаваныя і аштрафаваныя. Сярод іх - праваабаронцы і журналісты, жанчыны і людзі старэйшага пакалення. Нават калі шмат з іх былі вызваленыя, такі недазваляльны і брутальны гвалт з боку сілавых структур нельга ігнараваць альбо талераваць.

Гэтаксама жахліва назіраць за дзеяннямі, ў традыцыях савецкага КДБ, што былі ўжытыя супраць вядучых дзеячоў апазіцыі, як да былога палітычнага зняволенага і кандыдата ў прэзідэнты падчас выбараў 2010 года Мікалая Статкевіча, які утрымліваўся ў турме КДБ на працягу 4 дзён без прадстаўлення будзь-якой інфармацыі, ды яшчэ аднаго кандыдата ў прэзідэнты падчас выбараў 2010 года - Уладзіміра Някляева, які быў нелегальна затрыманы 25 сакавіка і, на падставе стана здароўя, гаспіталізаваны.

Такім чынам мы хочам верыць, што ўсе тыя мірныя пратэстоўцы, хто дагэтуль застаюцца арыштаванымі будуць неадкладна вызвалены і пазбаўлены ўсіх абвінавачванняў, у тым ліку, супраць Мікалая Статкевіча і яго аднапартыйцаў Сяргея Кулініча і Сяргея Кунцэвіча, супраць якіх выстаўленыя абвінавачванні па сфабрыкаваных справах.

Мы асабліва звяртаем увагу Рады Еўрапейскага саюза, Еўрапейскай камісіі і Еўрапейскага парламента на сумны факт таго, што рэпрэсіўныя дзеянні беларускіх уладаў былі зладжаныя дакладна ў першую гадавіну рашэння ЕС па так званай палітыцы пера-аднаўлення стасункаў з Беларуссю.

Нажаль гэта яшчэ раз пацверджвае неабходнасць глыбейшай увагі да меркаванняў і пазіцыі беларускай грамадзянскай супольнасці і дэмакратычнай апазіцыі, якія выказвалі відавочны сумнеў у пытанні шчырасці намераў Прэзідэнта Лукашэнкі ў пытанні забеспечэння дэмакратызацыі ўнутранай палітыкі і змягчэння рэжыма.

На самой справе, у адказ на рашэнне Рады Еўрапейскага саюза ў лютым 2016 года аб адмене абмежавальных мераў супраць пэўных прадстаўнікоў беларускіх уладаў адбыліся яшчэ адны сфальсіфікаваныя выбары ў верасні 2016 года, быў вынесены шэраг смяротных прысудаў і на працягу 2016 года адбываліся пакаранні, у тым ліку, адно пакаранне і ў гэтым годзе, і зараз - брутальныя і агрэсіўныя дзеянні АМАПа на вуліцах гарадоў Беларусі.

На дадзенай падставе мы ўпэўненыя ў неабходнасці кардынальнай змены палітыкі Еўрапейскага саюза ў дачыненні рэжыма Лукашэнкі. ЕС не можа пакінуць без увагі надзеі тысячаў беларускіх грамадзян, якія разам з нядаўнімі мірнымі дэманстрантамі вераць у дэмакратычную і еўрапейскую Беларусь, што паважае чалавечую годнасць і іншыя базавыя свабоды і правы.

Менавіта таму ЕС мусіць павысіць аб’ём падтрымкі, накіраванай на ўзмацненне грамадзянскай супольнасці, незалежных медыя і дэмакратычных сілаў Беларусі шляхам суцэльнага прыпынення нядаўняй павышанай фінансавай падтрымцы дзейнасці беларускага ўрада і іншых дзяржаўных структур. Нарэшце, ЕС мусіць неадкладна ўвесці адэкватныя абмежавальныя меры ў дачыненні тых прадстаўнікоў беларускіх уладаў, якія адказныя за гвалт, рэпрэсіі і фальсіфікацыю выбараў.

З павагай,

Denis compte sur vous aujourd'hui

Denis KAZAKIEWICZ a besoin de votre aide pour sa pétition “EU, impose sanctions on criminals of the regime in Belarus”. Rejoignez Denis et 1 710 signataires.