Recuperem els accesos vials de la UAB per a tota la comunitat!

Recuperem els accesos vials de la UAB per a tota la comunitat!

1361 personas han firmado. ¡Ayuda a conseguir 1500!
Creada
Dirigida a
Equip de Govern de la UAB y

Por qué es importante esta petición

Iniciada por UGT UAB

Som personal que treballa i/o estudia al Campus de Bellaterra de la UAB.

Aquest campus dona cabuda cada dia a prop de 45.000 persones entre estudiants i treballadors que realitzen la seva activitat majoritàriament entre les 8h i les 21h.

Per accedir a aquest campus, que no és urbà, hi ha una estació de FGC i diversos serveis d'autobusos que inclouen el servei intern de la universitat, que cobreix tant el desplaçament des de la Estació de Renfe que està fora dels límits ( a l'altre banda de la AP-7), com per dintre del campus (i que faciliten el desplaçament sostenible per a la comunitat i l'accés a persones amb problemes de mobilitat).

Per facilitar aquesta mobilitat i evitar els col·lapses que provoca l'entrada/sortida de tanta quantitat de gent a les mateixes hores, el campus disposa de 3 eixos de circulació vial i diverses entrades a aquests eixos, que faciliten la circulació de vehicles públics i privats  i garanteixen l'accés sostenible al campus.

El passat mes de juliol la comunitat del campus ens vam trobar amb dues sorpreses que estan afectant molt negativament els nostres desplaçaments i provocant altres problemes mediambientals:

1.- d'una banda es tallava la circulació l'Eix Central, via de sortida dels autobusos del campus i de vehicles cap a la C-58 i cap a Cerdanyola.

2.- d'una altra es tallava l’accés al campus per la Facultat de Veterinària, un accés directe des de Bellaterra i la rotonda que ve de Sabadell que molta gent utilitzava per poder arribar sense col·lapsar altres vies.

QUINES CONSEQÜÈNCIES ESTÀ TENINT AQUESTA ACCIÓ?

-S’ha reduït la capacitat de desplaçar-se pel Campus, al personal amb mobilitat reduïda, i sobretot, l’accés a aquest eix, del qual no podran gaudir. Abans el bus els hi apropava,

-Col·lapses diaris i sistemàtics, que ara s’ajunten a l’habitual retenció del Col·legi La Vall.

-Aglomeracions a les parades d’autobús i autobusos que arriben tard al seu destí.

-Retards per enllaçar a temps a autobusos i trens, amb la conseqüent pèrdua de transport públic (hi ha trens que passen només una vegada alhora, i suposa esperar una hora al següent)

-Això suposa arribar tard a classe o a la feina.

-Més contaminació a l’eix nord, on s’ha desviat tot  el trànsit del campus (cotxes i busos) amb el conseqüent col·lapse de d'aquesta via, que a més és la carretera comarcal que comunica la C-58 amb Sabadell.

-No s’ha millorat el transport públic.

-No s’ha fet un carril addicional a l’eix nord. Les parades de bus només poden absorbir un bus, i quan s’acumulen, obstaculitzen l’únic carril de circulació.

-La majoria dels busos contaminen molt, i no són els adequats per “una zona de baixes emissions”

…i més conseqüències que es podrien haver previst si aquestes decisions s’haguessin pres després d’estudiar-les i treballar-les amb la comunitat i els seus representants als diversos òrgans de participació tant acadèmica com municipal.

QUINS CRITERIS HAN MOTIVAT AQUESTA DECISSIÓ?

No ho sabem perquè...

NO tenim constància de què existeixin estudis de la Unitat de Mobilitat, ni de l’Oficina de Medi Ambient, ni del Servei de Prevenció, i per tant...

No s’han previst les conseqüències, viabilitat, cost ... que a més deriven de pressupostos públics!

És per tot això que tant si ets una persona afectada per aquesta situació com si no, et demanem que recolzis la nostra petició per què els qui ho estem patint poguem tenir mitjans per recuperar una mica de la normalitat que tots hem perdut.

QUÈ DEMANEM?

Que ambdues institucions implicades, Rectorat de la UAB i Ajuntament de Cerdanyola/ EMD de Bellaterra, reverteixin aquestes mesures i facilitin el retorn de la normalitat al Campus de Bellaterra de la UAB.

 

1361 personas han firmado. ¡Ayuda a conseguir 1500!