Pnömotoraks polisliğe engel olmasın!

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 500.

Pnömotoraks Türkiye'de her sene ortalama 2500 kişinin başına gelen bir hastalık.Genel olarak uzun boylu erkeklerde görülüyor ve herhangi bir sebebe bağlı olmadan (Spontan Pnömotoraks) gelişiyor.Hastalık ilk defa gerçekleştiğinde ciğerlerde bıraktığı hasar düşükse tüp ile tedavi ediliyor , yüksek hasar varsa ameliyat gerçekleşiyor.Ameliyat sonrası tekrarlama ihtimali %1'e belki daha aşağısına iniyor.Bugün Milli Savunma Üniversitesine girecek olan öğrencilerde pnömotoraks yalnızca ameliyattan sonra da tekrar ettiyse sorun olarak görülüyor.Ancak Polis adayları için tüp tedavisiyle basit bir şekilde tedavi edilsede engel olarak görülüyor.

Bende bu sene pnömotoraks geçirdim.Benim gibi bu hastalığı geçiren birçok genç var.Ancak hastalıktan sonra hepimiz normal hayatımıza döndük.Bu hastalığı geçirmiş olmamız polis olamayacağımız anlamına gelmiyor.Sizlerden destek bekliyorum.Emniyet Teşkilatı Sağlık Şartları Yönetmeliğinin , Solunum Hastalıkları kısmının B(polis olamaz) bölümünde bulunan pnömotoraksla ilgili maddenin düzenlenmesini ve pnömotoraksın polisliğe engel teşkil etmemesini istiyorum.İmzalarınıza talibim.Desteklerinizi bekliyorum , bekliyoruz , bekleyecekler.Bekleyecekler çünkü bu hastalık spontan olarak çok büyük oranda gençlerde görülen bir hastalık ve daha birçok gencin polislik hayallerini yıkacak.

Dipnot : 3 Sene önce bu rahatsızlık Cüneyt Çakır'ın da başına gelmişti.Ayrıca bu rahatsızlık kronik bir hastalık değil.Tedavi edildikten sonra ciğerler normale dönüyor.

Bugün Yusuf imzanı bekliyor!

Yusuf Kanat bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Emniyet Genel Müdürlüğü: Pnömotoraks polisliğe engel olmasın!». Yusuf ve imza atan diğer 320 kişiye katıl.