Emekçi kardeşinin özgürlüğüne sahip çık!

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 500.

Kampanyanın muhatabı: H&M, Inditex, VF ve Gap Inc.

Bangladeş’in hazır giyim endüstrisinde 67 dolar olan asgari ücrete karşı çıkan işçiler, daha insani ve onurlu koşullarda yaşamak için geçtiğimiz Aralık ayında ücretlerin artırılması talebi ile iş bırakma eylemi yaptı. Fabrika patronlarının talepleri karşılamak yerine asılsız suç duyurularında bulunması, eyleme katılan tekstil emekçileri ve aktivistlerin işten atılmasına, işkence görmesine ve tutuklanmasına neden oldu. Aralık 2016'dan Şubat 2017'ye kadar 34 aktivist ve işçi hapsedildi. 28 Şubat'ta hepsi kefaletle serbest bırakıldı, fakat hala asılsız ceza davalarıyla karşı karşıyalar. Fabrika sahiplerinin işçileri keyfi bir şekilde suçlayabilmesi için, bu suç duyurularına yüzlerce “isimsiz” işçi de dâhil. 1500’den fazla işçinin işten atıldığı ve fişlendiği bildiriliyor.

Bir imza ver! Sınırların ötesinde bulunan Bangladeşli emekçi kardeşinin insanca ve onurlu bir yaşam talebi ile gerçekleştirdiği iş bırakma eylemi sonrasında suçlanmasına karşı bir ses ol!

Bir imza ver! Tamamen insani olan talepleri için Bangladeşli işçilere destek ol!

Lütfen, suç duyurularından sorumlu fabrikalarda üretim yapan markalara, asılsız suç duyurularının düşürülmesi için acilen harekete geçmeleri çağrısında bulunan bu kampanyayı imzala!

Bu imza kampanyası muhatapları; H&M, Gap Inc (Banana Republic ve Old Navy’nin sahibi), Inditex (Zara ve Bershka’nın sahibi) ve VF’ye (North Face, Jansport ve Lee dâhil olmak üzere 30 markanın sahibi). Bu markalar suç duyurusunda bulunan fabrikalardan ürün satın almaktadır.

Bugün Temiz Giysi Kampanyası imzanı bekliyor!

Temiz Giysi Kampanyası bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Emekçi kardeşinin özgürlüğüne sahip çık!». Temiz Giysi Kampanyası ve imza atan diğer 258 kişiye katıl.