Ekmeğimi Savunuyorum

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 1.000.

Tüm dünyayı derinden etkileyen covid 19 pandemisinden korunmak için alınan kararlar doğrultusunda kapatılan ve henüz açılışı ile ilgili belirsizliğini koruyan işletmelerimiz için sizlerden cevap bekliyoruz.

Sadece yemek hizmeti veren restoranlar ile oyun, nargile ve diğer hizmetleri sağlayan işletmeler arasında fark vardır. Yaklaşık 4 aydır açılmasını beklediğimiz hizmetlerimizin sadece yemek alanında açılması, biz ve bizim gibi olan çoğu işletmenin bu konuda daha da eksiye girmesini sağlamıştır. Bu sektörde dünya çapında üretim, ihracat yapan fabrikalarımız ile birlikte garsonundan aşcısına, nargilecisine, tütüncüsüne, kömürcüsüne,komisine, valesine kadar birçok işci ekmek yemektedir.
1 Haziran normalleşme kapsamı programında açılan işletmelerimiz cirolarını eksi yazmaktadır. Hiçbir kazanç elde edemediğimiz gibi, çalışanlarımıza verilen Kısa Çalışma Ödeneği dışında bir imkan sağlamakta zorluk çekmekteyiz. Ailelerimize ve emekçilerimizin ailelerine karşı olan sorumluluklarımız ve onların ihtiyaçlarını karşılamak adına zararımızı büyüttüğümüz 4. Aya girmekteyiz.

Diğer sektörlerlerdeki tüm alanlarda kısıtlamalar kalkerken sağlanan tek kullanımlık imkanlar, bize sağlanmamış ve bu mesleği yapan birçok insanı işsiz ve ekmeksiz bırakmıştır. Bizler; her içimden önce ve sonra dezenfekte edilen takımlarımız, tek kullanımlık marpuçlarımız ile bulaşma riskini ortadan kaldırarak bu alandan ekmeğini kazanan tüm emekçiler, üretim yapan fabrikalar kömürcüler ve tütüncüler adına işyerlerimizi geri istiyoruz.

Süreç bu şekilde ilerlediği takdirde kepenk indirmek zorunda kalacağımızı, insanların emek sarf ederek yaptığı öğrendiği, öğrettiği ve devam ettirdiği mesleği bitirmiş olacağınızı üzülerek belirtmek isteriz. Savunduğumuz tamamıyla ekmeğimizdir ve bu sektörden ekmek yiyen tüm emekçilerdir.
#NargileyiDeğilEkmeğimiziSavunuyoruz
Saygılarımızla.