Ebubekir Karaca’nın katili serbest bırakılamaz

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 2.500.

Kaza değil cinayet

20/06/2019 günü özel bir ilaç firmasında tıbbi mümessil olarak çalışan Ebubekir Karaca kendi can güvenliğini ve trafiğin güvenliğini alarak şehirlerarası yolda seyrederken,Malatya Akçadağ Kürecik mevkiindeki Karahan tüneli çıkışında,aşırı hızlı giden bir aracın arkadan kullandığı araca çarpması sonucu vefat etmiştir.
Kaza anında tünel içindeki ve tünel giriş ve çıkışındaki kamera kayıtlarında çarpan 51 AAK 756 plakalı lüx jeepin aşırı hızlı olduğu ve kazadan korunmak için en ufak hamle dahi yapmadığı açıkça görünmektedir.
Çarpan aracın içinde bulunan sürücü hariç 2 şahsın da ifadesinde aşırı hızlı olduklarını belirtmelerine,bu şahısların hava ve yolun durumuna ve aşırı hızlı gitmesine istinaden şöförü uyarmalarına rağmen şöförün herhangi bir tedbir almadan kazaya sebebiyet verdiği ve kendilerinin de içinde bulunduğu araç şöföründen şikayetçi oldukları savcıya verdikleri ifadelerden açıkça anlaşılmakta.
Çarpmanın etkisiyle kazada vefat eden Ebubekir Karaca nın kullandığı araç sağ şeritte bekleyen diğer araçlara çarpmış ve diğer araçta bulunan kişilerinde yaralanmasına sebep olmuştur.bu araçta bulunan şahısların Savcıya verdikleri ifade de yolun çok yağışlı olmasından dolayı aracı emniyet için sağ şeride çektikleri Ebubekir Karaca nın kullandığı aracın dörtlülerini yakarak sağ şeride arkasına yanaşmaya çalıştığı bu sırada arkadan gelen 51 AAK 756 plakalı jeepin aşırı hızlı ve hız kesmeden ve sol şerit boşken hamle yapmadığı ve kazaya sebebiyet verdiğini ve kendisininde yaralandığını ve jeep sürücüsünden şikayetçi olduğunu beyan etmiştir.
Tünel çıkışı ile kazanın olduğu nokta arası yaklaşık 200-250 metre ve bu mesafede dörtlülerini yakarak şerit değiştirmeye çalışan bir arabanın görülmemesi Akla ve mantığa sığmamaktadır.
Kaza anında emniyet şeridinde bulunan diğer araçlardaki yolcularında ifadeleri çarpan jeepin aşırı hızlı olduğu yönündedir.
Tüm tanık ifadeleri ve kaza anına ait kamera görüntülerine rağmen 51 AAK 756 plakalı lüx jeep sürücüsü Kemal BENĞİ serbest bırakılmıştır.
Bu olay sonucunda 29 yaşında bir genç hayattan koparılmış geleceği,hayalleri,planları çalınmış ve arkada perişan durumda olan bir aile bırakmıştır.
Olayın faili elini kolunu sallayarak ve hayatına hiç bir şey olmamış gibi devam etmektedir.
Acılı aile sadece adalet istemektedir.bu ülkede bir insan hayatı bu kadar mı değersizdir.