Petition Closed
Petitioning Kadıköy Anadolu Lisesi Müdürü M. Kamil Önalan and 2 others

#DuruTiyatroyaDokunma! @DrMuammerYildiz

Sağır sultan duydu ama Kadıköy Anadolu Lisesi Müdürü Sayın Kamil Önalan bir türlü duymadı! Haftalardır sanata ve topluma karşı kendini sorumlu hisseden herkes Duru Tiyatro’nun Kadıköy Anadolu Lisesi’nden tahliye edilmesi kararına karşı çıkıyor, deyim yerindeyse çığlık atıyor. Fakat Kamil Bey kulaklarını tıkamış, Duru Tiyatro’yu okuldan atabilmek için elinden geleni yapıyor. Okulu tiyatrosuz, tiyatroyu evsiz bırakıyor! Buna karşı çıkmak ve sesimizi duyurmak için başlattığım imza kampanyasına imzanı atarak okul müdürüne ‘Duru Tiyatro’ya Dokunma!’ diyebilirsin!

Milli Eğitim Bakanlığı’nın yaptığı bazı mevzuatlar okullardaki otoparkların ve zararlı işletmelerin önünü kesmeyi amaçlıyordu. Fakat Kadıköy Anadolu Lisesi Müdürü Kamil Önalan bu mevzuatı fırsat bilip Duru Tiyatro’yu tahliye kararı aldı. Okuldaki kantin işletmesinin ve Geleceğin Yıldızları Basketbol Okulu’nun sözleşmelerini ise yeniledi! Duru Tiyatro’nun ayrımcılıkla tanışıp evsiz kalma serüveni işte böyle başladı.

Kültür ve sanatın kime zarar verdiği görülmüş ki? Aksine okulun bünyesinde bir tiyatro yer alması kadar besleyici, öğrencilere ufuk açan kaç şey vardır acaba?

Ben yıllarını tiyatroya vermiş bir oyuncu ve bir tiyatro sever olarak Duru Tiyatro’nun başına gelenleri ağzım açık seyrediyorum. Bir tiyatro düşünün ki oyun saatlerini okul saatlerine göre ayarlasın. Bir tiyatro yönetimi düşünün ki, yatılı öğrencileri tüm oyunlara sorgusuz sualsiz ücretsiz alsın...

Okul aile birliği üyelerine çocuklarını tiyatroya göndermemelerinin tembihlenmesinden, yatılı öğrencilere bundan sonra Duru Tiyatro’ya gitmemelerinin söylenmesine hatta tiyatroya gelen seyircilerin otoparka alınmamasına kadar trajikomik olaylar silsilesi yaşanıyor şu sıralar okulda.

Eğer hep beraber sesimizi duyurursak hem Duru Tiyatro’ya hem de bu ülkedeki çarpık eğitim düzene maruz kalan nice tiyatroya, kursa, sanat kulübüne ışık tutabiliriz.

Unutmayın, geleceği aydınlatmak ve çocuklarımıza gurur duyacağımız bir Türkiye bırakmak bizim elimizde.

Nihan Şerbetci

--

NOT: Kampanyayı imzaladıktan sonra arkadaşlarına ileterek ve paylaşarak kampanyanın daha fazla yayılmasını ve başarıya ulaşmasını sağlayabilirsin.

Letter to
Kadıköy Anadolu Lisesi Müdürü M. Kamil Önalan
Kadıköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Ferşat Ayar
İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız
DURU TİYATRO'nun tahliye edilmemesini, bu isteğimde haklı olduğumu görmenizi ve kararınızı gözden geçirip kira sözleşmesini yenileyerek DURU TİYATRO'nun okulda hizmet vermeye devam etmesine izin vermenizi talep ediyorum.

Yasaklama ve/veya var olan bir oluşuma tahliye kararı verilmesi kabul edilebilir bir şey değildir. Yarınlarımıza utanarak tarifleyeceğimiz bir geçmiş bırakmamak içindir bu ortak ses ve dayanışma isteğim....