Doğaya ve Hayvanlara Yaşam Hakkı

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 1.500.

Gün geçmiyor ki ülkemizde hayvanlara yönelik bir saldırı gerçekleşmesin. Tecavüz, organlarının kesilmesi, derilerinin yüzülmesi, cinsel organlarına yabancı cisim sokulması, inşaat silikonu sıkılması makatlarına, atış tahtası olarak kullanılmaları, kaynar sıvılarla haşlanmaları, zehirlenmeleri yakılmaları, bıçaklanmaları... Oysa yaşam hakkının kutsal olduğu gibi; Kur'an-ı Kerim'de de pek çok ayette geçmektedir: "Yeryüzünde yürüyen hayvanlar ve gökyüzünde iki kanadıyla uçan kuşlardan ne varsa hepsi sizin gibi topluluklardır. Biz kitapta hiçbir şeyi eksik bırakmadık. Nihayet (hepsi) toplanıp rablerinin huzuruna getirileceklerdir." İnsan olmayı unuttuğumuz gibi; çoğunluğu Müslüman olan ülkemizde En'am Suresi 38. Ayet başta olmak üzere yazılanın aksine hayvanlara sürekli zulüm edilmektedir. En son Batıkent örneğinde olduğu gibi.

Caydırıcı cezalar uygulanmadığı sürece hayvanlara yönelik olarak; dine, ahlaka, insanlığa, hakkaniyete, mantığa sığmayan saldırıların sonu gelmeyecektir. Bu yüzden ilgili kurum ve kuruluşların (yasa koyucu ve uygulayıcıların) ellerini vicdanlarına koyup insanlara bunu anlatmaları; gerekirse caydırıcı cezalar uygulamaları gerekmektedir.