Doğa Harikası Gizli Vadimizi Korumak İstiyoruz

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 1.000.

Artvin-Rize havaalını için Pazardaki yüzyıllardır yaşadığımız Sivrikale ,Subaşı ve Hisarlı Köyü halkı olarak bölgede yapılmak istenen taş ocaklarını gizli vadimizi yok edeceği için  istemiyoruz.

Çünkü Köylerimize ait birkaç ev tahliye edilecek Suyumuzu,gizli vadimizi deremizi, toprağımızı ,kırmızı benekli alabalıkları,doğadaki ayı,çakal ,yılan yuvalarını yok edecekler.

Bu bölgede yapılmak istenen taş ocaklarına karşı tüm yurttaşlardan destek bekliyoruz.

"Bugün, köy sahalarımızın içinde yaklaşık 100 hektarlık alana yapılmak istenen “Patlatmalı Bazalt Taş Ocağı ve Kırma Eleme Tesisi” ne karşı buradayız. Bu taş ocağı yılda 300 gün, ayda 25 gün dur duraksız çalışacak ve doğamızı, suyumuzu, toprağımızı kısacası tüm yaşam alanlarımızı yok edecek.

Taş ocaklarının olumsuz etkilerini çevre illerden, özellikle Arhavi’den gördük ki "Taş ocakları için yapılan patlatmaların açığa çıkardığı toz, oluşturduğu hava kirliliği -gürültü kirliliği, tıraşlamayla bitki örtüsünün tahribatı, yeraltı su tabakasında bozulmalar, heyelan riskinin tetiklenmesi gibi birçok olumsuz etkisi bulunan bu taş ocaklarını köy sahalarımızın, yaşam alanlarımızın içerisinde istemiyoruz. Bu taş ocağı yapılırsa patlatmalar ve taşıma sırasında oluşacak tozdan bitki örtüsü ve sağlığımız zarar görecek, su yollarımızın değişmesiyle bölgemizdeki doğal denge de bozulacak, içme suyu kaynaklarımız yok olacak, bitki örtüsünün tıraşlanmasıyla birlikte heyelan riski artacak ve daha birçok geri dönüşü mümkün olmayan tahribat oluşacak."

Herhangi bir kamu yararı bulunmayan bu projede kar uğruna yaşam alanlarının tahrip edilmek istendiğini belirten Birben, yetkililer tarafından taş ocağı projesi için “Çevresel Etki Değerlendirme”ye gerek görülmediğine de dikkat çekti. Bu yolla bölge halkının proje hakkında bilgi sahibi olması ve projeye dair söz söylemesinin engellendi

"Bizlerin endişesi ve huzursuzluğu varken ve yıllar boyu taş ocaklarının olumsuz etkisinin devam edeceği aşikarken, yaşam hakkımız, temiz bir doğa, huzurlu bir ortamda yaşama hakkımızın bir şirketin rantı için feda edilmemesi gerektiğini düşünüyoruz.Bizler köylerimiz içerisinde yapılacak her herhangi bir proje için söz sahibi olduğumuzun farkındayız. Bu yüzden yaşam alanlarımızın yok olmaması için hukuki mücadelemizi başlatmış bulunuyoruz. Davalarımızı açtık, bu taş ocaklarının kurulmasına karşı da sonuna kadar mücadeleye devam edeceğiz.

Kamuoyuna saygıyla duyururuz.

Bugün Ferit imzanı bekliyor!

Ferit Toptas bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Doğa Harikası Gizli Vadimizi Korumak İstiyoruz». Ferit ve imza atan diğer 528 kişiye katıl.