Petition Closed
Petitioning CEO, TAV Havalimanları Holding A.Ş. Sani Şener and 6 others

Deniz taşımacılığında güvenlik standartları denetim altına alınsın #HatalısınIDO @idokurumsal

8 Şubat Bostancı-Kabataş arası çalışan deniz otobüsünün içindeki kazazedelerden biriyim. Şans eseri hiç yara almadan kurtuldum. Fakat diğer yolcular benim kadar şanslı değildi. 3 kişi çok ağır yaralandı, ikisinin bugün yoğun bakımdan çıktığının haberini aldım. Altı, yedi kişi çarpmanın etkisi ile oturdukları yerden fırlayarak yuvarlandı ve gözlerimin önünde feci şekilde başlarını çarptılar.

Kaza olduktan sonra hiçbir mürettebat bize yardım etmek için gelmedi! Dehşete düştük, geminin batıp batmadığını bile anlayacak durumda değildik. Korku içinde etrafımıza bakarken gemi personeli bizim yanımızda değildi.

Kendimiz akıl edip can yeleklerimizi giydik, herkes panik içindeydi. Enkazın altındaki ağır yaralı yolculara yanlarında olmaktan başka bir yardımımız dokunamadı. Gemide ne bir ilk yardım çantası, ne bize yardımcı olacak eğitimli bir mürettebat, ne bir boyunluk, ne de böyle durumlar için defalarca tatbikat yapılmış bir acil durum planı vardı.

Denizin ortasında yapayalnızdık! Görünürde bir şeyi olmayan tüm kazazedeler, hiçbir kontrol yapılmadan bırakıldı. Gerçi haklarını yemeyeyim: Çay ikram ettiler...

Ertesi gün basının tavrından, bundan önce yaşanan benzeri birçok kazanın örtbas edildiğini ve bizim yaşadığımız dehşet hakkında "çok iyi bir eylem planı ile kazanın ucuz atlatıldığı" haberlerini okuğumda anladım. Vapurdaki onlarca yolcunun canı İDO için bu kadar ucuz olmamalıydı!

IDO yetkililerinden derhal tüm yolculardan ve İstanbul halkından kamuoyu önünde hatalarını kabul etmesini ve bu kazadan ötürü ağır biçimde cezalandırılmasını istiyorum.

Ayrıca, Ulaştırma ve Denizcilik Bakanlığı tarafından; tüm deniz taşımacılığı şirketlerinin, kıyıda ve denizde, acil durum eylem planı hazırlanmasını, tüm personellerini eğitmelerini, gerekli tüm sağlık teçhizatının tüm taşıtlarda olmasının zorunlu kılınmasını, ve güvenlik standartlarının acilen denetlenerek bu standartlara uymayanların gerekiyorsa lisanslarının iptal edilmesini talep ediyorum.

Letter to
CEO, TAV Havalimanları Holding A.Ş. Sani Şener
CEO, Tepe İnşaat Sanayi A.Ş. Ali Haydar Kurtdarcan
CEO, Akfen Holding A.Ş. Hamdi Akın
and 4 others
Seyir Emniyeti ve Deniz Güvenliği Dairesi Başkanı Tayfun Sivas
İstanbul Liman Başkanı Gani Aygün
Ulaştırma ve Denizcilik Bakanı Binali Yıldırım
Genel Müdür, İstanbul Deniz Otobüsleri A.Ş. Ahmet Paksoy
İstanbul’da hızlı ve karayoluna kıyasla konforlu olduğu için deniz ulaşımına talep her geçen gün artıyor. Bu artan talep, orantılı olarak geliştirilmeyen standartlar nedeniyle beraberinde çeşitli güvenlik sorunları getiriyor. Geçtiğimiz yıl yaşanan İstanbul Deniz Otobüsleri (İDO) işletmesine ait bir deniz otobüsünün silahlı saldırganlar tarafından kaçırılması, Şehir Hatları işletmesine ait vapurun iskeleye yanaşması esnasında suya düşen bir yolcunun mürettabatın amatörlüğü nedeniyle hayatını kaybetmesi gibi olaylar, deniz taşımacılığının başta yol ve yolcu güvenliği konusunda belirli standartlar veya denetimlerden yoksun olduğunu kanıtlıyor.

8 Şubat 2013 Cuma günü Bostancı durağından Kabataş yönüne tarifeli seferini yapmakta olan İstanbul Deniz Otobüsleri (İDO) işletmesine ait Yeditepe isimli deniz otobüsü, 33 yolcusu ve mürettebatıyla Üsküdar açıklarında bir tanker ile çarpıştı. Yaralanan 3 kişinin halen yoğun bakımda olduğu kaza, Türkiye’de deniz

taşımacılığının güvenlik ve ilkyardım standartlarından yoksun olduğunu gözler önüne serdi. Her geçen gün deniz taşımacılığına ilginin arttığı bir dönemde, bu talihsiz kazayla alenen ortaya çıkan, başta yol ve yolcu güvenliğini ilgilendiren sorunların Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından soruşturularak denizcilik yasaları ve ilgili yönetmeliklerin güncellenmesi, denetimlerin sıklaştırılması ve yönetmeliğe uymayan işletmelere ciddi yaptırımlar uygulanması kamuoyu tarafından yüksek sesle talep edilmektedir. Yeditepe isimli deniz otobüsünün kazadan yara almaksızın kurtulan yolcularından biri olarak, İstanbul gibi her gün milyonlarca insanın deniz taşımacılığını kullandığı bir metropolde deniz taşımacılığının en gelişmiş standartlara kavuşurulmasını, devletin işletmeleri belirli standartlar bütününe kavuşturacak denetimleri hayata geçirmesi, ciddi yaptırımlar yoluyla bu uygulamaları güvence altına almasını ve İDO’nun uluslararası kalite belgelerine uygun davranıp davranmadığının araştırılarak İDO’nun kamuoyu önünde özür dilemesini talep ediyorum.