Deniz Kuvvetleri Kara Kuvvetleri Hava Kuvvetleri Sözleşmeli Erlerin özlük Hakları iyileşme

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 2.500.

Deniz Kuvvetlerinde Kara Kuvvetlerinde Hava Kuvvetlerinde sözleşmeli er olarak görev yapan Sözleşmeli Erleriz Özlük haklarımızın yok denecek kadar az olduğunu Normal Erden Hiç Bir Farkımız Olmadığını düşünmekteyiz. Sonuç olarak belirli sınavlardan, mülakatlardan ve aşamalardan geçerek sözleşmeli personel(4c) olarak görev yapmaktayız. Deniz Kuvvetlerinde Görev Yapan Sözleşmeli Erlerin Gemi koşulları ve çalışma yoğunluğu ruhsal ve fiziksel sağlığımızı olumsuz olarak etkilemektedir.Bu Durum Sadece Deniz Kuvvetlerinde Böyle değil diğer kuvvetlerde Görev yapan Sözleşmeli Erlerin de çalışma şartları zorlu ve özlük hakları yetersizdir. Bunun Yanında  Kara Hava Deniz kuvvetlerinde bazı birliklerde  Rütbeli Personelin Sürekli Sözleşmeli Erlerin aldıkları ücreti yüzüne vurması  ve bunun gibi daha bir çok küçük düşürücü hareketlerin engellenmesini bu konu hakkında gerekli yasaklamaların getirilmesi Her Şeyden Önce Rütbe olarak değil İnsan Olarak Bakılması Ve Sözleşmeli Erlerin Kendini TÜRK SİLAHLI KUVVETLERİNE VE ÇALIŞTIĞI KUVVETE kendini Ait Hissetmesi  Kurumuna Bağlanması Kendini Değerli Hissetmesini Sağlamak Amacıyla Gerekli Moral Motivasyonunun Sağlanmasına Yönelik Gerekli çalışmalar uyarılar ve  düzenlemeler getirilmesini İstiyoruz. Bu şartlar karşısında birçok arkadaşımızın istifa ettiğini ve istifa etmeyi düşündüğünü belirtmek isteriz. Bunun yanında sosyal hayatımız da genç bir birey olarak bakıldığında yok denecek kadar az ve bu yoğunluk, tempo ve ağır koşullara rağmen aldığımız ücretin de diğer işlerle kıyaslandığında düşük olduğu da görülecektir. Bunun Yanında Sözleşmeli Erlerin Uzman Çavuşluk astsubaylık polislik ve diğer kurum sınavlarına girebilmesi  ve kazanması dahilinde sözleşmenin fesih edilebilmesini önümüzün kapatılmamasını istiyoruz. Buna örnek Gerek Türk Silahlı Kuvvetlerinde Gerek Emniyet Genel Müdürlüğünde Askeri Personel ve Polis alımı olmaktadır Ve Bazen Polis Alımlarında askerlik şartı aranmamaktadır Bunun gibi Sınavlardan sözleşmeli erler Faydalanamamaktadır. Ve bazı durumlarda Türk Silahlı Kuvvetlerinde Bu Personel Alımları Acil Ve Dış kaynaktan  Yapılmaktadır. Hali hazırda Profosyenel Orduda Görev yapan Ve Deneyimli Sözleşmeli Erlerin Bu gibi sınavlarda önceliğin sözleşmeli Erlerden Karşılanmasını En azından Belli Bir kontenjan açılmasını  bunun gibi kurum içi Kurum Dışı sınavlara Sözleşmeli Erlerin Girebilmesini Talep ediyoruz.Tüm Kuvvetlerdeki Sözleşmeli Erlerin statü kazanmasını özlük haklarının iyileştirilmesini istiyoruz. Vardiya sistemi Bunun Yanında terör Bölgelerinde görev yapan kardeşlerimiz mecvut ve herhangi bir yıllık izin veya çarşıya çıkmaları ve canını tehtit edici bir terör olayıyla karşı karşıya kalmaları durumunda nefsi müdafaasını canını yanında varsa ailesini Koruyamamaktadır. Buna Benzer örnekler doğuda uzman onbaşı olarak görev yapan kardeşlerimiz terör saldırısıyla karşı karşıya gelmiş fakat beylik silahı olmadığı daha taşıma hakkı kazanamadığı için kendini savunamamış ve hain teröristlerce şehit edilmiştir bu ve bunun gibi olayların yaşanmaması için uzman çavuşlara çıkarılan beylik silahı taşıma hakkından bizde faydalanmak istiyor gerekli düzenlemelerin yapılmasını talep ediyoruz  Sözleşmeli Er İfadesinin Uzman Er Olarak Değiştirilmesi Sözleşmeli Erlere Normal Erlerden Ayıran Bir Kimlik Kartı Yaka İşareti Sürekli giriş çıkış kartı evlilerin aile yardım ödeneğinden faydalanmalarını şehir degiştirme gibi özlük haklarımızı Talep Ediyoruz. Çoğu Sözleşmeli Er Vardiya İzninin olmaması ve Özlük Haklarının Yetersizliğinden Dolayı Evlenmemekte Evli Olan Sözleşmeli Erlerde Neredeyse Boşanma Aşamasına Gelmektedir.  Sözleşmeli er ve erbaş projesinin profesyonel ordu sisteminin başarıya ulaşması için öncelikler mali, sosyal ve özlük haklarımızın iyileştirilmesi hususunda isteğimiz vardiya sisteminin getirilmesi, uygun olmaması halinde uzman erbaşlara sağlanan mesai bitiminde kışla dışında iskan edebilme haklarının verilmesi için yasalar ve iç yönetmelikler nezdinde gerekli çalışmaların yapılıp nihayete erdirilmesini Arzuluyor Saygılarımızı Sunuyoruz.

Bugün mehmet imzanı bekliyor!

mehmet oktay bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Deniz Kuvvetleri Kara Kuvvetleri Hava Kuvvetleri Kuvvetleri Komutanlığı sözleşmeli erlerin özlük hakları iyileştirilmeli». mehmet ve imza atan diğer 2.305 kişiye katıl.