Petition Closed

Maak voedselverspilling verboden voor supermarkten!

This petition had 144 supporters


Jaarlijks gooien supermarkten in Nederland tonnen aan voedsel weg, dat nog gewoon eetbaar is. Voedselbanken in Nederland kijken pijnlijk toe. Het is hoog tijd voor verandering.

In Frankrijk geldt een wet die het voor supermarkten verboden maakt om eetbaar voedsel weg te gooien. Supermarkteigenaren riskeren een boete indien zij tóch eetbaar voedsel weggooien. Sinds de wet in werking is getreden, is het voedselverspilling van supermarkten in Frankrijk drastisch omlaag gegaan. We moeten het Franse voorbeeld volgen, en ook een wetgeving in gaan voeren.

Het huidige niveau van voedselverspilling is zowel financieel als ecologisch gezien veel te hoog. Het terugdringen daarvan kan alleen door een integrale aanpak, waarbij de overheid de gehele keten, inclusief de consument, betrekt. Nederland is koploper in het verspreiden van kennis over duurzame voedselproductie en – consumptie. Ook op het gebied van dierenwelzijn, dat breed maatschappelijk wordt gedragen, neemt Nederland een koppositie in. Waarom lopen we dan zo ver achter op het gebied van voedselverspilling?

Laten we beginnen met de supermarkten in Nederland d.m.v. deze petitie. Teken ook, en help de voedselbanken in Nederland!Today: De Stille Waarheid is counting on you

De Stille Waarheid needs your help with “De Tweede Kamer: Maak voedselverspilling verboden voor supermarkten!”. Join De Stille Waarheid and 143 supporters today.