astsubay kursiyerleri rütbelerini istiyor...

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 1.000.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin 2015 yılı içerisinde üniversitelerin lisans ve önlisans bölümlerinden (sivil kaynaktan) temin faaliyetine başlayan ve yazılı sınav, spor, sözlü mülakat, güvenlik soruşturmasından başarıyla geçen kursiyerlerin teminini tamamlayıp 2016 Şubat ayı ile eğitime başlamış, 26.08.2016 tarihinde Balıkesir Astsubay Temel Askerlik Ve Astsubay Anlayışı Kazandırma Kursu (ASTTASAK) ‘nu başarıyla tamamlamış bulunmaktayım.15 Temmuz darbe girişiminin ardından resmi gazetede yayınlanan 669 sayılı KHK’da yayınlanan “askeri öğrenci” ibaresi bizi kapsamadığı için 26.08.2016 tarihine kadar eğitimimize devam edip eğitimi 960 kursiyer olarak başarıyla tamamladık. 669 sayılı KHK'de askeri okulların kapatılması kararı çıkmışken ASTTASAK ( astsubay temel askerlik ve astsubay anlayışı kazandırma kursu) ile ilgili hiçbir maddeye yer verilmedi. 26.08.2016 tarihinde kursta geçirdiğimiz süreyi gösteren bir belge ve izin belgemizle izne evlerimize gönderildik. Durumumuzun belirsizliği kesin olarak çözüme kavuşturulana kadar geçecek sürede izinli sayılmamız gerektiği EĞİTİM VE DOKTRİN OKULLAR KOMUTANLIĞI'nca çıkarılan emirle tarafımıza tebliğ edildi. Kurs süresince intibak eğitimi, temel askerlik eğitimi, astsubay anlayışı kazandırma ve tim kısım komutanlığı süreçlerinden başarıyla geçmiş ve herhangi bir engelimin olmadığına karar verilmiştir. Fakat kursumu başarıyla tamamlamış olmama rağmen 669 sayılı KHK biz kursiyerleri kapsamamasına rağmen Ağustos sonu itibariyle verilmesi gereken nasbımız verilmemiştir.( İdari izinli olarak evlerimize gönderildik). 675 sayılı KHK ise 29 Ekim 2016’da yayınlanmış olup benim kursum Ağustos sonu itibariyle bitmiştir. Kanunların geriye yürümezliği ilkesine göre bu kararnamenin de beni kapsamaması gerekmektedir. Fakat 675 sayılı KHK ile tüm haklarım elimden alınmıştır.
29.10.2016 tarihli ve 29872 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan 675 sayılı KHK'nin iptal edilen geçiş işlemleri başlıklı 6. maddenin birinci fıkrasının a bendi ile astsubay adayları hakkındaki işlemler hiçbir gerekçe gösterilmeksizin iptal edilmiştir. Bu kararname ile hiçbir hak elde edemeden ilişiğimin kesilmesi durumuyla karşı karşıya bırakıldım. İzinli olduğum süre boyunca maaş almadım, sağlık güvencem iptal edildiği için hiçbir sağlık kuruluşundan yararlanamadım. Ayrıca 31.07.2016 tarihinden 26.08.2016 tarihleri arasında sağlık güvencem olmadan bilfiil kursa devam ettirildim.
Bununla birlikte kurs başlama tarihinden KHK ile ilişiğimin kesildiği tarihe kadar dokuz aylık sürede hiçbir yerde çalışamadım, bir memuriyete başvuru yapamadım, özel ve devlet iş başvurularını kaçırmış oldum. Şu anda da KHK ile ilişiğim kesildiği için TSK’ya ve diğer devlet kurumlarına başvurum kabul edilmemektedir. Kurs sürecimizin başladığı tarih 17-25 Aralık olaylarından sonraki dönemler olup güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasında paralel devlet yapılanması (fetö/pdy) ile bir bağlantı olup olmaması dikkate alınarak elemeler yapılmıştır. Bu güvenlik soruşturmaları neticesinde fetö/pdy ile hiçbir bağlantım olmadığı görüldüğü için kursiyer olarak kabul edildim. Bu güvenlik soruşturmaları da dikkate alındığında fetö/pdy ile hiçbir bağlantım olmadığı, buna rağmen KHK ile tüm kursiyerler olarak rütbemizin verilmemesi mağdur olmama neden olmuştur. Bizimle aynı statüde bulunan Jandarma Astsubay Temel Kursu (JATEK) bizimle aynı elemelerden geçmiş, daha erken kursa başlayıp bizden önce nasıp almıştır ve sınıf okullarına gitmeye hak kazanmışlardır. Söz konusu askeri okullara öğrenci temini 17-25 Aralık’tan önce yapılmış olup fetö/pdy’nin askeri okullara sızma olasılığı yüksektir; fakat

ASTTASAK kursu 17-25 Aralık’tan sonra kursiyer alımı yapmış olup güvenlik soruşturmasında fetö/pdy bağlantılı kişiler kurs öncesinde elenmiştir. Bizler askeri öğrenci değil, askeri kursiyerleriz. JATEK ile aynı dönemde başvurularımız alınmıştır. JATEK kursiyerlerine astsubay nasıpları verilmişken bize verilmemiştir. 675 sayılı KHK ile 960 kursiyer olarak herkesin haklarının elinden alınması darbe girişimiyle hiçbir alakası olmayan bir grubun cezalandırılması olmuştur. Kalkışmanın başındaki firari öğretim üyelerinden dolayı nasıl üniversiteler cezalandırılmıyorsa, vatan haini asker kılığındaki kişiler yüzünden de bizim cezalandırılmamamız gerekmektedir.

Darbeye teşebbüs suçunu, darbe girişiminde bulunan askerler işlemişlerdir. Yine TSK’nın vatanına, milletine, Türk bayrağına bağlı askerleri tarafından da bastırılmıştır. Örneğin Cumhurbaşkanımızın kurtulmasında büyük rol oynayan Org. Ümit Dündar, girişimin seyrini değiştiren Astsubay Ömer Halisdemir de TSK’ya bağlı askerlerdir. Bizim içimizde de nice Ömer Halisdemir’ler vardır.

Balıkesir ASTTASAK kursiyerleri olarak kalkışma akşamı kurs alanımızdan dışarı hiç çıkmadık, kalkışma ile hiçbir ilgim yoktur. Kursun bulunduğu Balıkesir ilinde 15 Temmuz akşamı darbe girişimiyle ilgili herhangi bir olay ya da kalkışma gerçekleşmemiştir. Darbe kalkışmasını gerçekleştiren fetö/pdy’yi lanetliyorum. Hiçbir alakam olmadığı halde kalkışma nedeniyle çıkarılan bir KHK ile toplu olarak haklarımızın elimizden alınması sonucu hayalini kurduğum, zorlu spor, mülakat ve güvenlik soruşturması ve başarılı kurs sürecim sonucu hak ettiğim rütbemi kaybetmek beni derinden yıpratmış, psikolojim bozulmuş, emeklerim heba olup sevdiğim meslek olan askerlik mesleğini yapma imkanım elimden alinmiş ve hayatımın hiçbir evresinde şahsım ve ailemin fetöcü terör örgütü ile hiçbir ilişiğimin olmamasına rağmen yapılan olumsuz işlem ile hiç hak etmediğim halde manevi kişiliğim zedelenmiş Yapılan işlem neticesinde çevremde olumsuz değer yargıları oluşmuş sanki Terör Örgütü ile bir bağlantım varmış ve bu nedenle böyle bir olumsuz işlem tesis edilmiş şeklinde yargı olustu. Bu bağlamda, hiçbir terör örgütüne veya Milli Güvenlik Kurulunca Devletin milli güvenliğine karşı faaliyette bulunduğuna karar verilen yapı, oluşum veya gruplara üyeliğim, mensubiyetim, iltisakım yahut bunlarla irtibatım kesinlikle bulunmamakta olup, bu sebeple kursiyerlere görev nasbı yapılmaması ilişkin işlem açıkça hukuka aykırıdır

Bugün Müslüm imzanı bekliyor!

Müslüm Talas bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «cumhurbaşkanlığı: astsubay kursiyerleri rütbelerini istiyor...». Müslüm ve imza atan diğer 553 kişiye katıl.