We eisen dat de Europese Commissie 2000 miljard euro investeert in het milieu!

We eisen dat de Europese Commissie 2000 miljard euro investeert in het milieu!

0 a signé. Prochain objectif : 100 !
Quand elle atteindra 100 signatures, cette pétition aura plus de chance d'être inscrite comme pétition recommandée !
Stephane AHR a lancé cette pétition adressée à Council of the European Union et à

Petition in  english :  http://chng.it/q4hMZy4L

DOE HET VOOR DE JONGEREN: de EU moet voor een duurzame toekomst zorgen!

We moeten nu handelen! Het is hoog tijd voor grootschalige en efficiënte actie tegen de overmatige uitbuiting en degradatie die onze planeet momenteel doormaakt. Door de Coronacrisis zitten veel landen op slot, maar er zullen nog veel meer ‘lockdowns’ komen, niet veroorzaakt door een enkel virus maar eerder door milieuproblemen. Deze lockdowns zouden klimaat, vervuiling en verdere sanitaire lockdowns omvatten, evenals verschillende verboden op bepaalde activiteiten - Corona is nog maar het begin.

 

In een oogwenk is het de EU gelukt, 750 miljard euro te vinden om bedrijven en de economie te ondersteunen. Toch zullen veel van deze bedrijven ‘business as usual’ hervatten zonder enige verandering in de manier waarop ze werken, en zullen ze ons milieu blijven vervuilen.

 

Daarom hebben we op dit historische moment, gedurfde stappen nodig. De huidige initiatieven van de Europese Unie zijn niet voldoende om een ​​duurzaam Europa te creëren. De EU moet samen met de Europese Investeringsbank en de Europese Centrale Bank, over een periode van tien jaar een budget van 2000 miljard euro creëren voor een ecologisch en sociaal fonds waarvan de 27 landen gebruik kunnen  maken. Dit is nodig zijn om een ​​echte ecologische transitie mogelijk te maken,  gericht op transport, landbouw, verplaatsing van strategische industrieën, de recyclingsector en de energiesector. Het financiële aspect van dit fonds wordt uitgelegd in dit document (in het Frans):

Fondation pour la Nature et l’Homme:

http://www.fondation-nature-homme.org/magazine/relancer-leurope-grace-un-fonds-ecologique-et-solidaire-de-2000-milliards

 

We moeten allemaal actie ondernemen voor de toekomst van onze planeet!

Handelen betekent geld en meer middelen (financieel, politiek, enz.) eisen van de enige organisatie die heel Europa aangaat: de Europese Commissie. Op dit moment hebben we een unieke kans om de situatie in Europa te veranderen, en daardoor ook andere landen te inspireren hetzelfde te doen.

 

Als laatste opmerking, is het belangrijk te beseffen dat ondanks het feit dat het geld van de EU een aanzienlijk verschil zal maken voor een milieu transitie, er nog steeds extra regelgeving moet worden geïmplementeerd. Dit omvat de ontwikkeling van invoerbelastingen op producten die niet voldoen aan de EU-standaard, de vermindering van korteafstandsvluchten en de emissies van het wegvervoer, evenals de verbetering van recycling regelingen.

 

Laten we allemaal samenwerken om een ​​betere toekomst te garanderen - zo niet voor onszelf, dan wel voor onze kinderen!

0 a signé. Prochain objectif : 100 !
Quand elle atteindra 100 signatures, cette pétition aura plus de chance d'être inscrite comme pétition recommandée !