Corona Salgınında Yaşanan Ekonomik Bozulma Yüzünden 12 Ay Süreyle Kira Artışı Yapılmasın.

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 2.500.

Dünya ve ülke olarak yaşadığımız korona salgını yüzünden toplumun büyük çoğunluğunun geliri düştü yada hiç kalmadı. Bir çok kişi istemeden işten çıkarıldı, ücretsiz izne ayrıldı. Ticaret yapan esnaflar işyerlerini kapatmak veya kısmen açmak zorunda kaldı. Üretim durdu. Bir çok sektör bu durumdan olumsuz etkilendi ve etkilenmeye de devam edecek.

Bu süreçte gelir düştüğünden mevcut giderleri ödeme zorlukları başladı. Her işletmenin veya bireyin en büyük gideri ev veya iş yeri kiraları. Kira ödemeleri ile ilgili bir adım atılmasa da kira artışlarıyla ilgili bir adım atılabilir.

Devletimiz bir çok konuda önemli adımlar destekler yaptı. Sadece bu sene için kira artışı yapılmasın.

2020 yılında kirada olan herkesin sözleşme yenileme zamanı geldi veya gelecek. Çözüm olarak, işlerin düşük olduğu bu dönemde kirasını bugüne kadar düzenli ödemiş kişilere veya işletmelere kira döneminde kira artışı uygulanmasın.

Kiracılar, kiralarını ödeme güçlüğü çektiği dönemde bir de üstüne zam gelmesin. 2020 Ocak-Şubat-Mart ve Nisan aylarında kira artışı yapılan kişi veya işletmelerinde ödedikleri kira farkı sonraki ayların kira bedellerinden düşülmesini tavsiye eder, önerimi huzurlarınıza sunarım.

Saygılarımla