Petición cerrada

DEIXIN DE MASSACRAR ISARDS

Esta petición ha conseguido 472 firmas


Només a la reserva de Freser-Setcases la Generalitat de Catalunya ha concedit ja aquesta temporada més de 100 llicències per a la caça, la majoria d'elles "selectiva" d'isards, un animal absolutament inofensiu que s'alimenta exclusivament de les pastures de les muntanyes en les que habita i la població ha descendit radicalment en els darrers anys per més que els guardes diguin, interessadament, el contrari.

Fins fa pocs anys, muntanyes com Puigmal, Balandrau, Pastuira, Costabona i altres eren un lloc privilegiat on es movien lliurement nombrosos ramats d'aquests animals extremadament bonics i pacífics que accedien a compartir el seu excepcional hàbitat amb aquells que per allí transitàvem. El poder contemplar-los era la norma, i la visió de criatures tan belles en llibertat feia de la muntanya un espectacle encara més especial del que ja és.

Doncs bé, cada vegada hi ha menys isards i cada vegada és més difícil veure'ls. I no obstant això, i amb l'excusa que es tracta de controlar la seva superpoblació i de matar gairebé exclusivament animals malalts, la Generalitat concedeix anualment un altíssim nombre de llicències per les que els adjudicataris passen, rigorosament, dues vegades per caixa. La primera és una "quota d'entrada". La segona, una "complementària" cobrada directament pels agents rurals que acompanyen els "clients".

¿Hem de creure'ns que hi ha superpoblació d'isards quan la veritat és que cada vegada se’n veuen menys? ¿Hem de creure'ns que els caçadors són una ONG que paga per matar només animals malalts? L'activitat de la caça és inseparable de la recerca de trofeus i, a més, si aquests es poden obtenir amb poc esforç, millor. En les muntanyes de Freser-Setcases els cotxes oficials dels agents rurals tenen via lliure per accedir al costat mateix d'on solen pasturar els isards. Un tret fet amb mira telescòpica a voltes des de la finestreta del cotxe i un altre preciós animal mort. La peça, presa a plena llum del dia, s'amaga de mirades curioses en una bossa convenientment opaca i tornem-hi.

Com es pot matar animals tan bonics, inofensius i indefensos? I, sobretot Com es pot fer negoci d'això? No hi ha justificació.  ATUREM-HO !!Hoy: Ramon cuenta con tu ayuda

Ramon Sans Rovira necesita tu ayuda con esta petición «CONSELLER D'AGRICULTURA I MEDI NATURAL GENERALITAT DE CATALUNYA: DEIXIN DE MASSACRAR ISARDS». Únete a Ramon y 471 personas que ya han firmado.