OĞLUNU 7000LİRA MAAŞLA MÜDÜR YAPAN TORBALI BEL.BAŞKANI İSMAİL UYGUR CHP'DEN İHRAÇ EDİLSİN

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 1.500.

Sayın CHP GENEL MERKEZİ

Cumhuriyet Halk Partisi kurucusu ve ilk Genel Başkanı M Kemal Atatürk "Bu ulusun siyasal partilerden çok canı yanmıştır. Şunu söyleyeyim ki, başka ülkelerde partiler kesinlikle ekonomik amaçlar üzerine kurulmuştur ve kurulmaktadır. O ülkelerde çeşitli sınıflar vardır. Bir sınıfın çıkarını korumak için kurulan siyasal partiye karşılık başka bir parti kurulur. Bu pek doğaldır. Sözde bizim ülkemizde ayrı ayrı sınıflar varmış gibi kurulan siyasal partiler yüzünden tanık olduğumuz sonuçlar bilinir. Oysa HALK FIRKASI dediğimiz zaman, bunun içinde BİR KESİM DEĞİL, BÜTÜN ULUS DAHİLDİR. "sözüyle Cumhuriyet Halk Partisi 'ne büyük bir toplumsal sorumluluk yüklemiştir.

Bir takım elitlerce kamu yönetiminde  süregelen adam kayırmacı atamalardan, ülkenin içinde bulunduğu ekonomik daralma ve despotik uygulamalardan bunalan yurttaş, muhalefet bloğunu umut ışığı olarak görmüş, 31 Mart 2019 Yerel Seçimleri ve 24 Haziran İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinde adalet kantarının yeniden yerine oturması için yetki vermiştir.

Ancak ;

Henüz MEZUN DAHI OLMAYAN ÜNIVERSITE ÖĞRENCISI OĞLUNU 7000 LİRA MAAŞLA MÜDÜR olarak atayan,

Güveneceğim kimsem yoktu" içerikli gerekçesi ile Torbalı Belediye Çalışanlarının, CHP Örgütünün ve Torbalı İlçe Halkının GÜVENİLİRLİĞİNİ SORGULAMAYA açtıran,

Sosyal medyada doğru ve ahlaklı olanın hatırlatılmasını bir linç kampanyası gibi algılayıp, oğlunu görevden alarak konuyu kapatan Torbalı Belediye Başkanı, CHP ve muhalefet bloğununun yaratmış olduğu umut ışığını karartmış, güven sarsmıştır.

Bu utanç duyulması gereken durumun CHP yetkililerince yaptırımsız kalması, CHP Genel Başkanı Sn Kemal Kılıçdaroğlu 'nun sürekli dile getirdiği "HAK, ADALET ve LİYAKAT" kavramlarının samimiyetine gölge düşürmektedir.

Meselenin sadece oğlunu görevden alarak kapatılmaya çalışılması ve cezasız kalması , Türkiye'de benzer durumların oluşmasına zemin hazırlayacaktır.

Kamuoyu vicdanını yaralayan, CHP Genel Başkanı Sn Kemal Kılıçdaroğlu söylemleri ve CHP Tüzüğü ile tamamen ters düşen uygulamanın sahibi Torbalı Belediye Başkanı İsmail UYGUR hakkında , CHP Genel Merkezi ve yetkili organlarınca DİSİPLİN sürecinin başlatılması, ve ilke ve prensipleri ile örtüşmediği CHP 'den İHRAÇ EDİLMESİNİ talep ediyoruz.