BOZTEPE YAYLA KALACAK !

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 1.000.

Mersin ili Tarsus ilçesi Boztepe Mahallesinde Alacakaya Mermer A.Ş tarafından mermer madeni açılması söz konusu.Boztepe, Böğrüeğri, Kesecik mahallelerinin yakınında bulunan Saklıcennet Kanyonunun beslediği Tarsus Çayı; başta Akdeniz, Toroslar, Yenişehir, Mezitli ve Tarsus İlçelerinin içme suyu kaynağı olan Berdan Barajına dökülmektedir.Bu akarsu havzası maden alanına çok yakın olduğundan Berdan Barajı su kalitesini olumsuz etkileyecektir.Ayrıca Boztepe yaylasının yerli halkının geçim kaynağı olan tarım ve hayvancılık sekteye uğrayacaktır.Ülkemizdeki endemik bitkiler arasında bulanan Köknar ağaçları yok olma tehlikesi ile karşı karşıya kalacaktır ve yine mermer ocağı kurulması planlanan bölgeye yakın olan Cehennem Deresi Yaban Hayatı Geliştirme Sahası olumsuz etkilenecektir.Maden ocağı projesinin Çevresel Etki Değerlendirmesi(ÇED) başvuru dosyası hazırlandı ve incelenmek üzere ilgili Bakanlığa sunuldu.Yaylamız için çok geç olmadan bu işe artık DUR diyelim.

Doğal güzelliklerimizin yok olmaması dileğiyle...

Bugün Necdet Sinan imzanı bekliyor!

Necdet Sinan TOR bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «BOZTEPE YAYLA KALACAK !». Necdet Sinan ve imza atan diğer 876 kişiye katıl.