Bersatu for Makan

0 have signed. Let’s get to 25,000!

There’s one thing in this world that Malaysians would put away all their differences for, and that is Malaysian Food. Sebab our food is more than just food. It’s our culture. It’s our pride. It makes us bangga. That’s why when we found out that Netflix did not feature us in their Street Food Series, kita sedih la. Sampai hati. Even Singapore pun ada

So we decided to buat our own Street Food video. But we need your help,  Malaysians. Let’s come together and #BersatuForMakan. Sign this petition so that Netflix will run our video as part of their Street Food Series!

Bila kami dapat tahu yang Netflix tidak masukkan makanan Malaysia dalam siri rancangan Street Food, kami rasa macam hendak mogok lapar. Singapura yang negaranya kecil pun ada ditonjolkan, inikan pula kita. Ini satu kesedihan kepada makanan Malaysia yang sudah lama menjadi satu simbol ikatan, perpaduan, kebanggaan malah sudah sebati dalam budaya kita.

Nak marah sana-sini pun tak guna. Jadi, kami ambil keputusan untuk buat sendiri video Street Food versi Malaysia. Tetapi, kami perlukan pertolongan anda semua wahai rakyat Malaysia. Mari kita #BersatuForMakan. Tandatangan petisyen ini supaya Netflix akan sedar tentang hal ini dan tayangkan video kita ini sebagai salah satu siri Street Food mereka!