Belek sahiline dokunma! @TCKulturTurizm

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 500.

Geçtiğimiz haftalarda Turizm Bakanlığı'nın Kadriye ve Belek’te günübirlik alanlarını otel yapmak için küçülttüğü haberleri yayıldı. Serikliler olarak sahilimizi kaybetmek istemiyoruz.

Eğer planlandığı söylenen çalışma gerçekleşirse, Otellere 21 km. sahil, vatandaşa 540 metre denize girme alanı kalacak. Bunu kabul etmiyoruz.

Kampanya fotoğrafında gördüğünüz Belek ormanlarının 1984-2018 arasında geçirdiği değişim! Son kalan ormanlık-günübirlik alanlarımız da Turizm Bakanlığı eliyle otel yapılmak için yok edilme tehdidiyle karşı karşıya. Bu durumun gündeme gelmesi ve sesimizi bakanlığa duyurmak için bu imza kampanyasını başlattık.

Bizlerin tek talebi, ‘otel müşterisi olmadan denize girebilme’ hakkımızın elimizden alınmaması. Eğer bu sahiller elimizden alınırsa ne yerli halk, ne günü birlik gelenler ne de aynı bölgede denizden içerideki otellerde kalan misafirler denizden faydalanamayacak.

Vatandaşa 540 metre denize girme alanı bırakılmasını kabul etmiyoruz.

Bu konuda yasal yollar belediye tarafından izleniyor. Benim çabam ise bu süreçte ne kadar kararlı olduğumuzu Turizm Bakanlığı’na göstermek.

Lütfen kampanyamı imzalayıp paylaşın, sesimiz duyulsun.