Batıkent'teki köpek katliamı cezasız kalmasın!

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 500.

BATIKENT'TE KATLİAM VAR!

Batıkent Turgut Özal Mahallesinde 9 Nisan Salı akşamı gerçekleştirilen hayvan katliamına sessiz kalma!

"Düşünsene hayvansın,  açsın. Tek derdin olan yemek geldi diye seviniyorsun. Ve ne yazık ki insansın ölsün diye zehirli yemek veriyorsun."

Aşağıdaki dilekçeyi lütfen CİMER ÜZERİNDEN gönderin. (cimer.gov.tr adresine girip yapabilirsiniz)

09/04/2019 tarihinde Ankara Batıkent Turgut Özal Mahallesi'nde gönüllülerden ulaşan bilgiye göre araçla dağıtılan zehirli etlerle sahipsiz sokak köpekleri zehirlenmiştir. Birçok sokak köpeği ölmüş, ancak birkaç tanesi kliniklere yetiştirilmiştir. Henüz tespit edilememiş, muhtemelen aynı akıbete uğramış onlarca kedi olduğu da düşünülmektedir. Facianın boyutu bugün daha da netleşecektir. Aşağıdaki kanunlara göre suç olmasının yanı sıra bu insanlık dışı bir katliamdır:
- Genel Güvenliğin Kasten Tehlikeye Sokulması (madde 170)
- Çevrenin Kasten Kirletilmesi (madde 181)
- 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu’na muhalefet
Yukarıda belirtilen suça konu menfur olayla ilgili olarak gerekli soruşturmanın yapılması ve eylemi gerçekleştiren kamu görevlileri varsa onların ve/veya onlara yardımcı olan sivil kişilerin kimliklerinin tespit edilerek, yukarıda belirtilen suçlardan dolayı cezalandırılmalarını talep ediyoruz.
Eylemi gerçekleştiren kamu görevlileri varsa aşağıdaki maddeden ayrıca ceza almalarını talep ediyoruz.
-Görevi Kötüye Kullanma (madde 257)
-Kamu Görevine Ait Araç ve Gereçleri Suçta Kullanma (madde 266)