Bağımlı Olma , Özgür Ol

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 500.

Teknolojinin hayatımıza getirdiği bir çok fayda vardır. Fakat teknoloji yeterli ve ölçülü kullanılmasza diğer bağımlılıklar gibi sağlık sorunları yaratabilir.  Teknoloji bağımlılığı da diğer bağımlılıklar gibi bağımlılık yaratana (internet,tablet vb.) ulaşılamadığında üzülme,ağlama vb. gibi duygusal sorunlar ortaya çıkar.

2 yaşından küçük çocukların internet, tv ya da bilgisayarla karşılaşması uygun değildir. Okul öncesi yaş grubu için günde 30 dakikayı, ilköğretimin ilk 4 yılında ödev haricinde oyun ve eğlence için günlük 45 dakika zaman ayrılmalıdır. Sonraki yıllarda hafta sonu daha esnek olmakla birlikte günde 1 saat kullanım uygundur. Lise çağında da günlük 2 saat yeterlidir. Birçok çocuk ve aileler bu sorunun farkında değildir.

Daha mutlu çocuklar için okullarda Yeşilay ve TBM ( Türkiye Bağımlılıkla Mücadele) programlarını daha sık bir şekilde uygulamalıdır. Bu program ailelere de ulaştırılmalıdır. Lütfen kampanyayı imzalayın.

İlginiz için teşekkürler.