342 Egekent (Gümrük) Konak otobüsleri tekrar hizmete konmalıdır.

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 100.

29 Haziran 2014'te aktarma sistemi adı altında yüzbinlerce İzmirliyi mağdur eden bir uygulama başlatıldı. 30 Mart 2014 seçimlerinde oy verdiğimiz Büyükşehirin bu uygulamasını kınıyoruz. Eğer Büyükşehir kendine güvenseydi, bu aktarma sistemini yerel seçimlerden sonra değil hemen önce uygulamaya alırdı. Oldu bittiye getirildi. İzmir'in kuzeyinin en büyük semti olan Egekent'in ve İzmirin en çok iş yapan 342 Gümrük otobüsleri aktarma sistemi uygulanacak denildi ve iptal edilerek Çiğli Aktarma yapıldı. İnsanlar İzban'ları kullanmaya zorlandı. Nüfusu 100binden fazla modern kentleşmenin örneği ve inşa edildiği dönemde İzmir'in ikinci Hatay semti olarak lanse edilen Egekent'in şehir merkezi ile direkt irtibatı kesildi. Toplu Konutların göz bebeği olan semte metro, tramvay vs. yapılarak desteklenmesi lazımken var olan otobüsler iptal edilip Konak'a 3 vasıta, Karşıyaka'ya 2 vasıta, Bornova'ya 3 vasıta, Evka3 Ege Üniversitesi kampüs alanına 4 vasıta ile gidilir oldu. Modern kentleşmeye ancak bu şekilde balta vurulur. Burnunuzun dibindeki yere 4 vasıta ile gidilirmi? Siz 15km yolu 4 aktarma ile İzmirliye reva görüyorsanız artık koltuğunuzu bırakmanın zamanı gelmiştir. Aktarma denilen sistem neden 169 Balçova ve 554 Narlıdere otobüslerine uygulanmadı? Fahrettin Altay Aktarma merkezi var. Orada son durak yapabilirlerdi ama Balçovalılar, Narlıdereliler mağdur edilmedi. Tek otobüsle Konak hizmeti sağlandı hemde metro ile çifte ballı kaymak oldu. Aynı şekilde neden 121 Bostanlı Konak veya 63 Bornova Konak iptal edilmedi? İzban'a, metroya binebilirlerdi. Bu semtlerin ne ayrıcalığı var? Egekent'in sadece 342 otobüsleri değil, 143 Karşıyaka, 242 Bornova gibi ana merkezlere ulaşım iptal edildi. Aktarma denilen sistem bazı semtlere ayrıcalık gibi sunulmuştur. İzmir gibi aydınlık yüzlü ve bir şehre yakışmayan bu uygulamanın kaldırılmasını istiyoruz. 342 Egekent (Gümrük) Konak otobüsleri tekrar hizmete alınmalıdır. Ayrıca, İzmirin ikinci Hatay semti Egekent'te, bir an önce metro çalışması başlatılarak Egekent-BornovaEvka3 metro projesinin Çiğli çevreyolu ve tüneller çevresindeki tüm kuzey İzmir'in semtleri olan Egekent, Çiğli koop., Evka2, Siesta Evleri, Yeni Girne vs. ihtiyacı olduğunu belirtiyoruz. Kamuoyuna duyurulur. İmza kampanyasına desteklerinizi bekliyoruz.

Bugün S imzanı bekliyor!

S Ö bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Aziz Kocaoğlu: 342 Egekent (Gümrük) Konak otobüsleri tekrar hizmete konmalıdır.». S ve imza atan diğer 37 kişiye katıl.