#AyasofyaFetihCamiiOlsun

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 5.000.

Fatih Sultan Mehmet Han'ımız İstanbul'u fethetiğinde Ayasofyayı FETİH CAMİİ yapmıştı..

Ayasofyanın adını Fatih Sultan Mehmet Han'ın vakfiyesinde kendinin verdiği isimle tekrar FETİH CAMİİ yapılmasını ve ibadete açılması için desteğinizi istiyorum.

When the Sultan Mehmet Han conquered Istanbul made Hagia Sophia the FETİH CAMİİ.
I would like to support you to open a worship service as Hagia Sophia's name again as FETİH  MOSQUE.

عندما غزا السلطان محمد الفاتح اسطنبول، بنى مسجد آيا صوفيا فيثي.

أود منك أن تحدد مساهمة لإعادة فتح آيا صوفيا كمسجد فتح مرة أخرى.

Fatih Sultan Mehmet Han'ın FETİH CAMİİ(Ayasofya) vakfiyesi ile ilgili kanunu...

29 Mayıs 1453’te Rasulullah’ın hadisi şerifinin sırrına mazhar olan Fatih Sultan Mehmet Han, Hristiyan kralların taç giydiği Ayasofya kilisesini fetih mührü olarak camiye çevirir. Ebu’l Fetih karadan yürüttüğü gemilerle fethettiği İstanbul’un simgesi Ayasofya’yı bedeli karşılığı satın alıp adına birde vakıf kurar.

“İşte bu benim Ayasofya Vakfiyem, dolayısıyla kim bu Ayasofya’yı camiye dönüştüren vakfiyemi değiştirirse, bir maddesini tebdil ederse onu iptal veya tedile koşarsa, fasit veya fasık bir teville veya herhangi bir dalavereyle Ayasofya Camisi’nin vakıf hükmünü yürürlükten kaldırmaya kastederlerse, aslını değiştirir, füruuna itiraz eder ve bunları yapanlara yol gösterirlerse ve hatta yardım ederlerse ve kanunsuz olarak onda tasarruf yapmaya kalkarlar, camilikten çıkarırlar ve sahte evrak düzenleyerek, mütevellilik hakkı gibi şeyler ister yahut onu kendi bâtıl defterlerine kaydederler veya yalandan kendi hesaplarına geçirirlerse; ifade ediyorum ki huzurunuzda, en büyük haram işlemiş ve günahları kazanmış olurlar. Bu sebeple, bu vakfiyeyi kim değiştirirse, Allah’ın, Peygamberlerin, meleklerin, bütün yöneticilerin ve dahi bütün Müslümanların ebediyen laneti onun ve onların üzerine olsun, azapları hafiflemesin onların, haşr gününde yüzlerine bakılmasın. Kim bunları işittikten sonra hala bu değiştirme işine devam ederse, günahı onu değiştirene ait olacaktır. Allah’ın azabı onlaradır. Allah işitendir, bilendir.” Fatih Sultan Mehmet Han

Bugün Burhan imzanı bekliyor!

Burhan AYDIN bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Ayasofya FETİH CAMİİ OLSUN #AyasofyaFetihCamiiOlsun». Burhan ve imza atan diğer 4.124 kişiye katıl.