Doğrulanmış başarı

Uzaktan eğitim öğrencilerine bulundukları şehirde sınava girme hakkını geri ver!

Bu kampanya 284 destekçi ile değişim yarattı!

Çalıştığı için ya da diğer nedenlerle lisans eğitimini 'uzaktan' tamamlamayı tercih eden, Türkiye'nin farklı yerlerinde ikamet eden İstanbul Üniversitesi Edebiyat, Eğitim, İktisat, İlahiyat, AUZEF ve İletişim Fakültesi  "Uzaktan Eğitim" öğrencileri artık bitirme, telafi ve tek ders sınavlarına İstanbul'da girmek zorunda kalacaklar.

Derslerin internet üzerinden uzamsal sınırlar olmadan verildiği, bitirme (final) sınavlarının birçok şehirde yapılıyor olması şartlarına göre bölümü tercih eden öğrenciler, alınan bir kararla sınavların artık sadece İstanbul'da olacağının duyurulmasıyla büyük bir haksızlık yaşayacaklarını öğrendiler.

İçinde özel sektör ve kamuda öğretmen, avukat, spiker, kameraman, yönetmen gibi çok çeşitli mesleklerden kişilerin olduğu öğrenciler yıllık 1500-2000 TL'lik eğitim giderlerinin yanına eklenen İstanbul'a ulaşım ve konaklama giderlerini nasıl karşılayabileceklerini kara kara düşünmeye başladılar.

Çoğu kamu ve özel sektördeki görevlerini sürdürüyorken rapor almaya çalışmak zorunda kalacaklar.

Tercih ve kayıt aşamasında belirtilen koşulların tepeden inme şekilde değiştirilmesi karşısında aldatıldığını düşünen öğrenciler İstanbul Üniversitesi'ne aidiyet duygusunu yitirmeye başlamakta, öğrenme arzularını yok etmeye başlayanın da öğretim gördükleri üniversite olması trajikomikliğiyle karşı karşıya kalmaktadırlar.

İstanbul Üniversitesi, Uzaktan Eğitim Merkezi ile sınavları düzenleyen Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesi, öğrenciler mağdur duruma düşmeden, 2015-2016 öğretim yılı başlamadan bu yanlıştan dönmelidir. Bu kampanya ile muhatap bulunamadığı, yanlıştan dönülmediği takdirde öğrenciler haklarının temini için yasal süreçleri başlatacaklardır.

Bugün Engin imzanı bekliyor!

Engin Deniz bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «auzefbiziistanbulagetirme». Engin ve imza atan diğer 283 kişiye katıl.