Artık Pazarlarda Boyalı/Boyasız Civcivler Satılmasın! Animals are Living the Nightmare!

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 1.500.

Bunun adı vahşet; civcivleri boyamak için acımasız bir yöntem kullanıyorlar!

Rengârenk civcivler sevimli görünebilir ancak o minik canlıların çektiği acıyı bir bilseniz, bir daha renkli civciv satın almayacaksınız. Bu sevimli canlıların, rengârenk olmak için çektiği acı ise tarifsiz. İlk zamanlar renkli civciv elde etmek için üreticiler yumurtaların içerisine gıda boyası enjekte ediyordu. Ancak yumurta içinde boyaya maruz kalan civcivler dünyaya 'merhaba' dedikten kısa bir süre sonra ölüyordu. Civcivlerin daha uzun süre yaşayabilmesi için üreticiler bir başka acımasız yöntemi hayata geçirmeye başladı. Yumurtadan yeni çıkan civcivler leğenlere dolduruluyor ve hepsinin üzerine renkli boyalar dökülüyor. Hayvanların üzerine boya döken kişiler ardından leğenin içindeki civcivleri karıştırmaya başlıyor. Bu kişiler civcivlerin acı çekmesini pek de umursamıyor. Hayvanlara renk vermeye çalışan kişiler civcivlerin canının yanmasını umursamadan boyuyor.

It's called brutality; They are using a brutal method of dying chicks!

The colorful chicks may look cute, but if you are a savvy acquaintance of those tiny creatures, you will not buy a more colorful chick. The pain that these cute creatures make to be colorful is indescribable. In the early days, the producers were injecting food into the eggs to obtain colored chicks. However, the chicks exposed to the dyes in the egg died shortly after saying 'hello' to the world. In order for the chicks to live longer, the producers began to experience another cruel way of life. Chicks newly emerging from the egg are filled into the hothouses and colored paints are poured over them. People who paint on animals, then begin to mix the chicks in the basin. These people do not care much about chicks suffering. People who try to give color to animals do not care about the chick's life.

Civciv ve ördek yavruları boya makineleriyle boyanıp pazarlarda satılıyor. Bunu engellemek için ne yapabiliriz?

Her yıl havalar ısınmaya başladığında civciv sesleri başlar semt pazarlarında. Genellikle bu civcivler, onları zehirleyebilen boyalarla süslenerek çocuklara oyuncak olarak satılıyor. Çocukların oyuncağı olması acı veriyor insana. Her hafta çocukların ellerinde kese kağıtlarına açılan deliklerden bakmaya çalışıyorlar. Nereye gittiklerini bilmeden. Çocuklara eğlence olarak alınıyor, evde ya ellerinde ya da ayaklarının altında ezilerek öldürüyorlar ölümün ne olduğunu bile bilmeyen 3 yaşlarında olan çocuklar. Onlarında bir can taşıdığını ve çocuk oyuncağı olmadığını belki düşünemiyorlar, ya da gerçekten öylede ben mi bilmiyorum ya da çok mu ince düşünüyorum? Mutlulukla başlayan civciv hevesleri hep hüsranla bitiyor eminim. Civcivler pazarlarda eğlence amaçlı satılmamalı. Hayvan Severler olarak pazarlarda civciv satılmaması için elimizden geleni yapmaya davet ediyorum sizleri. Unutmayın ki onlarda can taşıyor ve çocukların o kadar çok eğlenebileceği oyuncak türleri varken canlı bir hayvanın izin vermeyelim.

Bu satıcıları İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’ne haber vermek mümkün ama bugüne kadar da ciddi olarak ele alındığı ya da bir çözüm üretildiği görülmedi. Hayvanları Koruma Derneği'nin ve WWF'nin de bu kampanyayı görmesi için imza atalım!

Chick and ducklings are painted with paint machines and sold on the market. What can we do to prevent this?

Every year when the weather starts to warm up, the chicks start singing in the neighborhood markets. Usually these chicks are sold as toys to children, adorned with paint that can poison them. It is painful that children are a toy. Every week they are trying to look at the holes in the children's pouches for the pouch papers. Not knowing where they were going. Children are taken as entertainment, crushed at home, in their hands or under their feet, children who are 3 years old who do not even know what death is. Maybe they do not have a life in them and that they are not kids, or do I really do not know them or do I think so? I am sure that the chick enthusiasms that start happily always end in frustration. Chicks should not be marketed for recreational purposes. As an animal lover, I invite you to do whatever you can to keep chicks out of the market. Do not forget that we bear lives and let's not let a living animal die when there are toy types that children can have so much fun with.
These sellers can be reported to the Provincial Food, Agriculture and Livestock Directorate but it has not been taken seriously or produced a solution to this day. Let's sign for the Animal Welfare Society and WWF to see this campaign!

Lütfen imzala & paylaş!
Please sign & share!

Bugün Emre imzanı bekliyor!

Emre Acar bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Artık Pazarlarda Boyalı/Boyasız Civcivler Satılmasın!». Emre ve imza atan diğer 1.052 kişiye katıl.