#AyşeErvaveAnnesineÖzgürlük

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 100.

Kızım Şemal 8 yıl önce katıldığı bir yürüyüşten dolayı gözaltına alınıp bırakıldı. önce beraat edildi ama savcının itiraziyla Yargıtay’a giden dosya  bozuldu,ceza istendi ve 4 yıl 2 ay ceza aldi.semal,bi süre içinde evlendi ve şimdi 4 yaşında bir kızı ile 7 aylık bebeği var.3ay önce kızımın dosyası onaylandi ve eve yapılan baskunla gözaltına alınıp tutuklandı. bebeği annesine ve süte ihtiyacı olduğu için şimdi cezaevinde annesiyle kalıyor.zaten sartlari kötü ve ağır olan cezaevleri OHAL ile birlikte daha da agirlastirildi. Soğuk beslenmenin yetersiz ağır koşulların olduğu cezaevinde kalmak zorunda olan 7 aylık torunum Ayşe Erva üstüne 1 buçuk ay önce şartlarının daha da ağır olduğu elazig t tipine sürgün edildi..yeni yapılan cezaevinin biraz daha iyi olması gereken yerde zindan içinde zindan yaşatıyorlar. Kimlik dayatması yapılıyor özel alanları olan banyonun girişine kamera takılı ve sayima geldikleri zaman asagda tek sıra halinde tekmil dayanılmaz yapilmis.basina da yansıdığı gibi tekmil dayatilmasi yapılmış ve kabul edilmeyince yaklaşık 30 erkek gardiyan koguslara girip bütün kadın tutukluları 3 küçük çocuğun yanında darp edil saçlarından sürükleyip merdivenlerden aşağıya suruklemisler.butun kadın arkadaslarin vücudunda morarmalar olmuş. Birde bunlar üç küçük çocuğun gözlerinin önünde yapılmıştı. İlerde bu çocuklardan nasıl sağlıklı bireyler olması beklenebilir??bu çocukların psikolojisi nasıl duzeltilecek?  Bu çocuklar yaşamları boyunca bu travmaları nasıl unutacak?? Bugün açık görüş vardi kızımı ve torunumu görmeye gittim.torunum  dış çıkarmıştı ama çok zayiflamisti kızımın sütü artık torunuma yetmiyor ve cezaevinde herhangi ek besin mama verilmiyor torunuma.zaten tutuklulara verilen yemek miktarı çok az onlara bile yetmezken torunumu nasıl doyuracak.??kantinde hicbirsey yok ve çocuklar için bsey alamiyorlar sadece torunum değil diğer iki çocukta ek besin alamıyor ve aclar.gun geçtikçe daha çok zayifliyorlar.bir bebeğin yeri cezaevi olmazken üstüne en ağır koşullarda yaşamak zorunda birakiliyorlar. Bundan dolayı Ayşe Erva nin zindan da buyumemesi ve gün geçtikçe daha agir travmalar gecirmemesi için bu imza kampanyasını başlatıyorum. Bu sadece Şemal ve torunum için değil onlar şahsında tüm zindan da olan anne ve çocukları için bir mucadelemin başlangıcıdır. Bütün herkesten duyarlılık bekliyorum ve herkesin bir imza atarak bu mucadeleme,7 aylık torunum Ayşe Erva nin özgürlüğüne destek olmalarını bekliyorum

Bugün Ayten imzanı bekliyor!

Ayten Arıkboğa bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Annesi: #AyşeErvaveAnnesineÖzgürlük». Ayten ve imza atan diğer 57 kişiye katıl.