SI AL BORN, NO A FRANCO!

Victoria

SI AL BORN, NO A FRANCO!

¡La petición ha conseguido su objetivo gracias a 9807 firmas!

Carmen Rguez. Roquet-Jalmar ha iniciado esta petición dirigida a Ajuntament de Barcelona y

Benvolguts senyors,

com vostès han de saber, des del Tricentenari 1714-2014, El Born ha esdevingut el principal símbol de la resistència, de la lluita i del patiment de la nació catalana. Com vostès també han de saber, Catalunya va ser un dels territoris més massacrats tant en el cop d'estat del 1936 que va portar una guerra, com en la posterior dictadura militar franquista. Com vostès haurien de saber, encara no s'han condemnat els crims d'aquella barbàrie (ni tan sols l'assassinat del President Companys, escollit democràticament pel poble català) i som moltes les famílies que no podem amagar el dolor perquè ningú ens ha demanat perdó, ni sabem on són enterrats els nostres éssers estimats. No hem pogut tancar les ferides, no hem pogut passar el dol.

No es pot comprendre cap motiu que ens puguin donar per exhibir ara una (o les que siguin) estatues del dictador i, a més, a l'esplanada del Born. Són coses que no es poden entendre si no és atribuint-hi una mala fe i unes ganes de fer mal pròpies del pitjor de la raça humana.

Alguns de vostès van qualificar el Born de "Valle de los Caídos independentista". Li van voler canviar el nom amb excuses surrealistes per posar-ne un altre, asèptic i neutre, que no tenia res a veure amb l'espai. Van instal·lar uns urinaris públics a la façana, pixant-se en la memòria i el simbolisme que representa. Han qualificat el pal de la senyera que hi ha a la porta de "pornografia nacionalista provinciana".

Per l'amor de Déu! Tant odien i tan poc respecten el sentiment d'un poble massacrat, torturat, menystingut i espoliat que d'alguna manera avui és el seu, ja que viuen aquí?

Com a ciutadans de Catalunya que ens sentim profundament dolguts amb aquestes actituds, EXIGIM QUE NO ES FACI CAP EXHIBICIÓ PÚBLICA D'UN ASSASSI I QUE ES DEMANI PERDÓ PELS FETS I COMENTARIS PÚBLICS QUE S'HAN FET DELS NOSTRES SÍMBOLS.

Victoria

¡La petición ha conseguido su objetivo gracias a 9807 firmas!