Kampanyanın muhatabı: Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Dr. Fatma Betül Sayan Kaya ve 3 diğer muhatap daha

BİR TELEFONLA KAYIP ÇOCUKLARA SON!

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 5.000.

BİR İMZA DA SEN VER!

BİR TELEFONLA KAYIP ÇOCUKLARA SON!

Ülkemizde her sene 20.000 civarı çocuk kayboluyor ve daha binlercesi kaybolma riski altında. Ülkemizde hala çocuklar için düşünülmüş bir yardım hattı bulunmamakta. Kayıp Çocuk Yardım ve Destek Telefon Hattının Açılmasına EVET De. Çocuklar için ilk yardım hattı açılmasına katkı ver!

Ülkemizde çocuklar her yerde ve çok çeşitli nedenlerle kaybolmakta; evden/bakımevinden kaçan çocuklar, yasadışı faaliyetlerde kullanılmak üzere kaçırılan çocuklar, ebeveynlerden biri tarafından kaçırılan çocuklar, zihinsel engelli olması ve/veya farklı nedenlerle kaybolan çocuklar, refakatsiz ve ayrılmış mülteci, sığınmacı çocuklar gibi...

“Kayıp Çocuk Yardım ve Destek Hattı” Tüm Dünyada ve AB Ülkelerinde de Var.

Bu hat ilgili birimlerle eş güdümlü çalışıyor. Mağdur çocuk veya mağdur yakınları ücretsiz hattı arayıp hem ihbarda bulunabiliyor hem de telefonun ucundaki uzmanlardan her türlü desteği alabiliyor.

Kaybolmalarda İlk Saatler Çok Önemli!

Araştırmalar, kayıp çocukların bulunması açısından ilk saatlerin hayati önem taşıdığını göstermekte. Buna karşın çocukların bulunmasu sadece bir asayiş konusu oladığı için ilgili kolluk güçleriyle, sosyal hizmetler, eğitim ve sağlık desteği verecek olan kurumlar ortak çalışma yürütecek, uzman çalışanlarca ebeveynlere ve çocuklara destek verecek bir telefon hattın ivedilikle ülkemizde kurulması gerekli.

Kayıp çocuklar, istismar ve tacize uğrama, yasadışı örgütlerle karşılaşma ve kullanılma açısından yüksek risk altında! Bu çocuklar büyük travma yaşayabilir ya da hayatlarını temelden etkileyecek mağduriyetler yaşayabilirler.

Çok geç olmadan “Kayıp Çocuk Yardım ve Destek Hattı”nın aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı arasında bir protokolle ortak açılmasını talep ediyoruz!

Çok geç olmadan çocukları kurtarmak için sen de imzanı ver!

Bu kampanyanın teslim edileceği kurum:
  • Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı
    Dr. Fatma Betül Sayan Kaya
  • İçişleri Bakanlığı
    Süleyman SOYLU
  • Milli Eğitim Bakanlığı
    Dr. İSMET YILMAZ
  • Sağlık Bakanlığı
    Prof. Dr. Recep Akdağ

Çocuklarla Birlikte Daha Güçlü bu kampanyayı bir imzayla başlattı, şimdi 2.538 destekçisi var. Görmek istediğin değişimi yaratmak için bugün sen de bir kampanya başlat.

Bugün Çocuklarla Birlikte Daha Güçlü imzanı bekliyor!

Çocuklarla Birlikte Daha Güçlü bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı: BİR TELEFONLA KAYIP ÇOCUKLARA SON!». Çocuklarla Birlikte Daha Güçlü ve imza atan diğer 2.537 kişiye katıl.