AFYON KOCATEPE ANADOLU LİSESİ "Nitelikli" Okullar Listesine Dahil Edilsin

T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ve
İmzalar: 526Sonraki Hedef: 1.000
Hemen destekle

Bu kampanya neden önemli?

Milli Eğitim Bakanlığı'nın 2017-2018 Eğitim-Öğretim yılında uygulamaya koymuş olduğu Merkezi Sınavla Nitelikli Okullara Öğrenci Yerleştirilmesi sistemi gereği, okulumuz Kocatepe Anadolu Lisesi - kuruluşundan bu yana bilinen adıyla "AKAL" - malesef, açıklanan "Nitelikli Okullar Listesi"nde yer bulamamıştır.
Anadolu Liseleri, ülkemizde "Maarif Koleji" adıyla açılmış, daha sonra "Anadolu Lisesi" olarak eğitime devam etmişlerdir. "Yabancı dilde eğitim veren resmi lise" statüsünde kaliteli dil eğitiminin yanısıra, sayısal derslerin yabancı dilde işlendiği Anadolu Liseleri kervanına okulumuz 17 Eylül 1984 tarihinde katılmış, "İlimiz Afyonkarahisar'da sınavla öğrenci alan ilk okul" olma özelliğiyle ve nitelikli iş gücü yetiştirmede öğrencilerine sağladığı avantajlar neticesinde, yurt içinde ve dışında önemli vazife ve meslek sahibi insanlar yetiştirmiş ve "AKAL'lı olmak ayrıcalıktır" sloganını fazlasıyla hak etmiş bir okuldur.
Mezunu, idarecisi, emekli veya çalışan öğretmeni, öğrencisi veya öğrenci velisi  olmaktan onur duyduğumuz bu kaliteli okulun Milli Eğitim Bakanlığı'nın "nitelikli"ler (Sınavla öğrenci alan) listesinde yer alamayışı eğitim adına üzüntü verici bir durumdur.
Bizler, nam-ı diğer "AKALLILAR" olarak, mezunları, emekli veya çalışan öğretmenleri, öğrencileri ve velileri olarak, "köklü bir geçmiş; nitelikli bir gelecek" sloganıyla: Afyonkarahisar Kocatepe Anadolu Lisesi'nin, bulunacak bir çözümle, (sınavla öğrenci alan) nitelikli okul listesine dahil edilmesini talep ediyoruz.
Yetkililerin bu isteğimizi görmezden gelmeyeceğine olan inancımız tamdır.
Teşekkür ederiz.

AKAL ve AKAL'lılar adına;