Kolon Kanseri Devrim Ayık Serbest Bırakılsın

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 5.000.

KAMUOYUNA ve TÜM DUYARLI İNSANLARA

İyi günler. Bir anne olarak sizlere ve tüm duyarlı insanlara
çağrıda bulunuyorum. Basın çalışanı olan oğlum Devrim AYIK 2 Ekim 2015'te gözaltına alınarak
tutuklandı. O tarihten beri tutuklu olarak cezaevinde olan oğlum Devrim AYIK ağır bir Chron
hastası(halk arasında bilinen adıyla kolon kanseri). 2012 yılında başlayan bu hastalık nedeniyle
Temmuz 2012 de ameliyat oldu ve 40 cm kadar bağırsağı alınmıştır. Ameliyat sonrasında iki yıllık tedavi sonucu
hastalığı iyileşmeye doğru gitmiştir. Cezaevi koşulları nedeniyle hastalığı tekrardan başlamış ve
zamanında müdahale edilmediği için durumu ölümün bir önceki sınırına gelmiştir. 27 Nisan 2017 tarihinde gece geç saatlerde cezaevinde fenalaşmış ve ambulans ile hastaneye kaldırılmıştır. Acilde 15 saat
kendine gelemeyen oğlum Devrim Ayık bir hafta boyunca verilen narkoz içerikli ilaçlarla ağrıları
hissettirilmemeye çalışılmıştır. 11 Mayıs 2017 tarihinde ikinci bir ameliyat yapılmıştır. Bu ameliyatta 60 cm den
fazla bağırsağı alınan oğlum bu ameliyat sonrasında da bir ay boyunca İzmir Yeşilyurt Devlet
Hastanesi'nde kalarak tedavisi yapılmıştır. Tedaviden sonra tekrar İzmir Kırıklar Cezaevine gönderilen
oğlum Devrim Ayık dikişlerinin açıldığı hafta tam anlamıyla iyileşmeden Antalya L Tipi Kapalı Cezaevine sevk edilmiştir. Antalya Cezaevine getirildiği bu 9 ay boyunca herhangi bir tedavinin yapılmaması ve sağlıksız cezaevi ortamı nedeniyle oğlumun sağlık sorunları tekrar başlamış
olup durumu gittikçe hayati tehlikeye dönüşüyor. Şu an ki mevcut durumu tamamıyla yemekten
kesilmiş, aşırı kilo kaybı nedeniyle direncini tamamen yitirmiş, bilincini kaybetmeye
başlamıştır. Koğuş arkadaşlarının yardımıyla yataktan kalkabiliyor, lavaboya duvarlara tutunarak
gidebiliyor. Bağırsaklarda ki zorlanma nedeniyle makattan kan atmaya başlamış, makatta ki
kanama ve tahrişten dolayı makat etrafında ciddi yaralar ve çukurlar oluşmuştur. Bundan
kaynaklı makat deliğini bulmakta zorlanıyor. Devrim 2006 yılında geçirdiği bir kaza sonucu bir
gözünü kaybetmiş, sol gözü ise görme oranı miyop 30 dereceye kadar ulaşmıştır. Yaşadığı bu ağrılar ve direncinin tamamıyla düşmesinden dolayı şiddetli baş ağrılarının göze vurmasına ve
görme kaybının ilerlemesine neden oluyor. Oğlum yaşadığı bu ciddi sağlık sorunları nedeniyle
duymadan eliyle götürün işareti yaparak cezaevinde kalmasına engel yoktur raporu verip göndermiştir. Hastalığından dolayı diyet listesi diyetisyen tarafından verilmiş ama onu da cezaevi keyfi muamelesinden dolayı kabul etmemiştir. Kapalı görüşlerde Devrim ayakta durmakta zorlandığı için gerek içerde Devrim ve arkadaşları gerekse dışarda ben memurlardan rica
etmemize rağmen bir sandalye bile verilmemekte ve Devrim çareyi yerde oturarak konuşmaya çalışmaktadır. Gerek sağlık sorunlarından gerekse cezaevinde ki sağlıksız koşullardan dolayı bir anne olarak tüm duyarlı ve vicdan sahibi yetkililerden, kurumlardan, gerekli tüm mercilerden
evladımın dışarda sağlıklı koşullarda kendim tedavisini yapabilmemin koşullarını sağlamaları için ya tahliyesi ya da cezaevinde bir
hastaneye yatırılıp tamamen sağlığına kavuşması için tedavi edilmesini  talep ediyorum. Bu durumda olan
herkesin yaşam hakkı vardır, bende evladımın yaşam hakkı için mücadele etmekte olup sizlerden ricada bulunuyorum. Çünkü her görüş gününde evladımın biraz daha eridiğini görüyorum ve
bunun bir anne için ne kadar acı olduğunu tahmin edebilirsiniz. Bir annenin çağrılarına kayıtsız kalmayacak kadar duyarlı bir toplum olduğumuza olan inancımla şimdiden teşekkürlerimi belirtir, minnet duygularımla sevgiler, saygılar...

Anne HÜLYA AYIK

Bugün Hülya imzanı bekliyor!

Hülya Ayık bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Adalet Bakanlığı: Kolon Kanseri Devrim Ayık Serbest Bırakılsın». Hülya ve imza atan diğer 3.240 kişiye katıl.