HASTA MAHPUS DEVRİM AYIK'A ÖZGÜRLÜK.

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 1.500.

24. 02.1991 doğumlu oğlum Devrim AYIK 11.10 2019 tarihinden beri Antalya L tipi kapalı ceza infaz kurumunda tutuklu bulunmaktadır.
Kendisine 2012 yılından bu yana nadir görülen CHRON hastalığı teşhisi ( Bağırsak zrhirlenmesi) konulmuştur bu nedenle iki defa ameliyat olmuş yaklaşık bir metre kadar bağırsağı alınmıştır. Bu nadir görülen bir hastalık olduğundan tedavisi için tam bir çözüm bulunmamaktadır.
Oğlum Devrim AYIK Cezaevinde bulunduğundan kaynaklı tedavisi yapılmıyor ve Diyetisyen tarafından hastalığına uygun olarak verdiği beslenme diyeti verilmiyor. Gerek diyetisyenin yazdığı diyetin uygulanmamasından, gerek tedavisinin yapılmadığından ve sağlıksız Cezaevi ortamından kaynaklı Devrim'in durumu gün geçtikçe ağırlaşıyor. Bu konuda Cezaevi yetersiz kalmaktadır.
Tedavi olarak hastalığın Kansere dönüştürmesini geçiktirmesi için sadece iki haftada bir HUMİRA iğne vurulmaktadır.
17. 01 2020 tarihinde Devrim fenalaştığı için koğuş arkadaşlarının baskısıyla Acile kaldırılmış tam bir tedavi yapılmadan anlık bir müdahale ile Cezaevine tekrar getirilip koğuşuna bırakılmıştır.
Oğlum Devrim AYIK uzun süredir yataktan kalkamıyor tuvalet ihtiyacına bile arkadaşlarının desteğiyle gitmektedir.
Oğlum Devrim AYIK 19.01. 2020 tarihinde Avukat görüşüne Gardiyanların desteğiyle tekerlekli sandalyede getirilmiştir. Şu an ki durumu çok ciddi öksürmesi var. Son iki haftadır sol burun deliğinden kan akıyor. Ayrıca ağızdan her gün kan atıyor. Yine hastalığına uygun besinler tüketmediğinden ve tedavisinin yapılmadığından kaynaklı makatta da her tuvalet çıkışında kanama, tahriş ve şişkinlikler oluşmuştur. Boğazında iltihaplanmalar başlamış ciddi Kalp sıkışması yaşamaktadır. Kansızlık ta ciddi artış mevcut olup elleri ve yüzü beyazlamıştır. Kendisine bir an önce kan takviyesi yapılması gerekir ama Cezaevi yönetimi tarafından engellenmektedir. Bağırsaklarda ciddi ağrılar başlamış, Kulaklarında işitme kaybı armıştır. Devrim 2006'dan bu yana Sağ gözünü tamamıyla kaybetmiş. Sol gözü miyop 30 derece gözlük ile bir metreye kadar görebiliyor. Devrim %76 engelli olup bu husus heyet raporuylada sabittir. Devrim'in kendisi durumuyla ilgili gerek Adalet Bakanlığına, gerek Cezaevi Savcılığına ve tüm kurumlara yapmış olduğu başvurulara hiç bir yanıt alamamıştır.
Oğlum Devrim AYIK'ın hayati tehlikeli duruma ulaşmıştır. Gerekli tüm kurum ve kuruluşları sivil toplum kuruluşlarını Türk Tabibler Birliği kurumunu duyarlı olmaya çağırıyorum. Cezaevinden bir cenaze daha çıkmasın buna engel olmak insanlık görevidir. Bu temelde tüm insanlığa sesleniyorum. Gelin hep birlikte Hasta Mapuslara özgürlük, Devrim AYIK'a özgürlük diyelim.

Hülya ayık....